Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

11. 05. 2023. 22:59 >> 23:16

LIGA EVROPE

Roma bolja od Leverkuzena: Murinjovo "tajno oružje" od 20 godina riješilo meč

Fudbaleri Rome slavili su u prvom meču polufinala Lige Evrope protiv Bajera Leverkuzena sa 1:0.

U utakmici gdje je Žoze Murinjo naspram sebe imao svog bivšeg igrača, iz vremena kada je trenirao Real Madrid, Ćabija Alonsa, publika na ispunjenom Olimpilku nije mogla da uživa u nekoj lijepoj fudbalskoj predstavi.

Ali desila se ta čuvena "magija Rome", lijepa fudbalska priča vječnog grada u kojoj igrač iz njihove fudbalske škole, 20-godišnji Edoardo Bove je pogodio za trijumf svog tima. To je ujedno i najmlađi strijelac u istoriji Rome kada su u pitanju evropska takmičenja. 

Portugalski stručnjak je odlučio da u napadu stavi "tešku artiljeriju" pa su počeli i Toni Ejbraham i Andre Beloti, dok je Paolo Dibala ostao na klupi.

Murinjo se odlučio za formaciju 3-5-2, i pozicionim napadima je htio da razvuče redove Leverkuzena. Upravo u veznom redu je prednost dao Bove-u ispred Vajnalduma i to mu se isplatilo.

Alonso mu je odgovorio u postavci sa 3-4-2-1, gdje se igra "apotekara" dosta oslanja na vezni tandem Andrih-Palasios, dok po desnojs strani prodire 22-godišnji Holanđanin Frimpong.

U 19. minutu ogromna prilika za Romu. Spinacola je izveo dobar prekid sa strane, a Ibanjez je odlično loptu glavom zahvatio. Međutim Lukas Hradecki je pokazao sav svoj kvalitet i refleks u odličnoj intervenciji.

Leverkuen je potom preuzeo inicijativu, ali bez prave prilike.

U 26. minutu u 16 metara je pao Beloti, ali engleski sudija Majkl Oliver je pokazao da se igra nastavi.

Ćabi Alonso je bio primoran na jednu prinudnu zamjenu jer se povrijedio Odilon Kosunu pa je umjesto njega u zadnjoj liniji ušao holandski fudbaler Mišel Baker.

Drugo poluvreme je donijelo istu sliku, s tim što se po intezitetu vidjelo da se očekuje agresivnija igra oba tima.

I onda je u 63. minutu "Olimpiko" eksplodirao.

Romin mladi fudbaler Edoardo Bove pronašao je Ejbrahama koji se našao u sjajnoj poziciji, ali Hradecki brani, ali na loptu je prvi došao upravo Bova koji je dobro zahvatio odbijenu loptu i "zakucao" je u mrežu finskog golmana za oduševljenje "Olimpika".

Nije prošlo ni tri minuta, a već nova šansa, Beloti je dobro šutirao, Hradecski ponovo odbranio, ali Pelegrini nije uspio najbolje da zahavati odbijenu loptu.

Probao je Leverkuzen do kraja meča da dođe do gola, ali Roma se dobro branila i na kraju u Leverkuzen nosi jedan gol prednosti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније