Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В:

03. 05. 2023. 19:57 >> 20:02

PREMIJER LIGA

Čelsi i dalje nije osigurao opstanak: Malo vjerovatni scenario u kojem bi "Plavci" ispali iz lige

Fudbaleri Čelsija sinoć si doživjeli poraz od Arsenala, što je šesti ukupno vezani poraz za ekipu koja je bila sinonim za Premijer ligu, ali i osvjač Lige šampiona iz 2021. godine.

Izgleda da odlazak Romana Abramoviča, tačnije dolazak Toda Bolija, je ostavio nemjerljive posljedice budući da se američki vlasnik nikako nije snašao u ulozi vlasnika kluba.

Interesantno, niko ne može da zamjeri Boliju da je "stisnute ruke" kada su u pitanju finansije kluba (kao npr. vlasnička struktura Liverpula).

Klub je zapravo potrošio rekordne sume na pojačanja, ali ona nisu bila smislena, pa je tako došlo do "gomilanja" fudbalera na pozicijama.

Uz sve to prvo je otpušten Tomas Tuhel, njemački trener koji je osvojio sa Čelsijem Ligu šampiona, na njegovo mjesto je doveden Grem Poter, koji je potom i sam smijenjen a klub se odlučio za povratak Freka Lamparda.

Ispostaviće se da je u pitanju još gori potez, jer Čelsi niti ima igru, niti može da pobjedi ikoga.

"Plavci", velikani Premijer lige, ekipa od koje se očekivalo da se bori za titulu, i dalje matematički nije osigurala opstanak u ligi.

Čak postoji šansa i da ispadnu, iako je mala vjerovatnoća da se tako nešto desi.

Čelsi je 12. na tabeli sa devet bodova viška u odnosu na zonu ispadanja i na samo pet kola do kraja prvenstva.

Pedantni engleski analitičari su napravili scenario u kojem bi Čelsi mogao da se preseli u Čempionšip.

Ekipa Lamparda igra sa Bormutom, koji bi mogao da ih preskoči u slučaju pobjede. Notingem, Lester i Lids bi morali da osvoje po deset bodova do kraja, Vulvehenpton bi trebalo da oscoji tri, dok Vest Hem šest bodova.

To sve uz podrazumijevanje da Čelsi gubi sve utakmice do kraja.

Međutim kako londonski klub nema ni jednu pobjedu u posljednjih devet utakmica, ostaje prostor za pretpostavku da bi mogao da im se desi "nemogući scenario".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније