Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

И.Ш. [ Beta ]

06. 04. 2023. 20:28 >> 20:28

ZAMJENA ZA ČAČIĆA

Igor Bišćan novi trener zagrebačkog Dinama

Nakon što je Dinamo danas potvrdio da Ante Čačić više nije trener prve ekipe, vrlo brzo nakon toga je potvrđeno i kako će ga na toj poziciji naslijediti Igor Bišćan.

Bišćan u Dinamo dolazi po prvi puta kao trener nakon što je dres ovog kluba nosio od 1995. do 2000. i potom od 2008. do 2012. godine. U Dinamu je Bišćan i završio igračku karijeru, prenijela je HINA.

Potom se preselio u trenerske vode gdje je imao dosta uspjeha u sredinama gdje je radio. Počeo je u Rudešu, potom se preselio u ljubljansku Olimpiju i nakon toga je radio u Rijeci.

Posljednji Bišćanov posao bila je selektorska dužnost u hrvatskoj reprezentaciji do 21 godine koju je odveo na ovogodišnje Evropsko prvenstvo. Ali, Bišćan neće dočekati odlazak na prvenstvo kom su domaćini Rumunija i Gruzija već preuzima Dinamo kog će voditi odmah ove subote u prvenstvenom duelu protiv Lokomotive.

Na njegovu poziciju selektora Hrvatske U-21 najavljuje se kako će doći Ivica Olić koji je dosad radio u stručnom štabu Zlatka Dalića, selektora seniorske reprezentacije Hrvatske.

Bišćan preuzima Dinamo u teškom trenutku jer je klub nanizao vrlo loše rezultate u prvenstvu, a uz to je tokom ove nedjelje ispao u polufinalu Kupa od Šibenika. Uprkos slabom nizu rezultata Dinamo u prvenstvu i dalje ima sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Hajduk.

Osim u Dinamu Bišćan je uspješnu igračku karijeru sagradio kao fudbaler Liverpula i Panatinaikosa, a u hrvatskoj reprezentaciji je skupio petnaest nastupa uz jedan pogodak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније