Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В. [ Beta ]

29. 03. 2023. 19:02 >> 19:02

FIFA SAOPŠTILA

Indoneziji oduzeta organizacija Svjetskog prvenstva za fudbalere do 20 godina

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) oduzela je danas Indoneziji organizaciju Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina u sred političkih previranja u vezi sa učešćem selekcije Izraela na turniru. Ne navodeći detalje, Fifa je saopštila da je "zbog trenutnih okolnosti" oduzela turnir Indoneziji, koji bi trebalo da počne 20. maja.

Odluka je donijeta poslije sastanka u Dohi između predsjednika Fife Đanija Infantina i predsjednika Fudbalskog saveza Indonezije Erika Tohira.

Izrael se prvi put u istoriji plasirao na Svjetsko prvenstvo za fudbalere do 20 godina, plasmanom u finale Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina. Učešće Izraela na žrijebu izazvalo je političko protivljenje na Baliju, zbog čega je žrijeb odložen.

Indonezija je najmnogoljudnija muslimanska država, nema formalne diplomatske veze sa Izraelom i javno podržava Palestinu.

Za sada nije poznato ko će biti domaćin turnira 24 reprezentacija, a Argentina, koja se nije plasirala na takmičenje, zainteresovana je da ga organizuje.

"Novi domaćin biće određen što prije, a termini turnira će za sada ostati nepromijenjeni", navela je Fifa.

Fifa bi mogla dodatno da kazni Fudbalski savez Indonezije, odnosno da suspenduje reprezentaciju iz azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Izrael igra u Evropi kao član Evropske fudbalske unije (Uefa) nakon što je sedamdesetih godina prošlog vijeka napustio Azijsku fudbalsku konfederaciju iz političkih i bezbjednosnih razloga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније