Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К. [ Beta ]

27. 03. 2023. 14:20 >> 14:25

TESTIRANjA NAREDNE SEZONE

Njukasl uvodi dio za stajanje na stadionu

Fudbalski klub Njukasl najavio je danas da će testiranje tribina za stajanje na svom stadionu, Sent Džejms Parku, početi naredne sezone.

Njukasl je naveo da će u jugoistočnom dijelu stadiona biti postavljen stajaći dio sa prostorom za oko 1.800 navijača. Takođe će biti određen i dio tribine za gostujuće navijače.

Klub je naveo i da je 75 onlajn anketiranih navijača bilo za to da se takozvano "sigurno stajanje" uvede na Sent Džejms Parku, kao i da je 70 ispitanih izabrane dijelove tribina identifikovalo kao "perfektne lokacije".

Evropska fudbalska unija (Uefa) odobrila je prošle godine program koji će omogućiti testiranje tribina za stajanje u Francuskoj, Njemačkoj i Engleskoj.

Mjesta za stajanje zabranjena su nakon tragedija na Hilzborou 1989. (poginulo 97 navijača Liverpula) i na stadionu Furijani u Bastiji 1992. godine (19 mrtvih tokom utakmice Bastija - Marsej).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније