Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Д.П.

22. 03. 2023. 18:29 >> 18:29

KVALIFIKACIJE ZA EURO

Klasik na Maradoni: Italija dočekuje Englesku

Kvalifilacije za Evropsko prvenstvo kreću sjutra, 23. marta, a već prvo kolo donosi veliki klasik. Italija i Engleska sastaće se na stadionu Dijego Maradona u reprizu velikog finala Eura 2021-e godine.

Englezi priželjkuju revanš za poraz na Vembliju, a navijači Gordog Albiona polažu nade u tragičara sa susreta sa Italijanima u meču za pehar - Bukaja Saku, koji blista ove sezone i predvodi Arsenal na putu ka tituli. Markus Rašford, koji je kao i Saka promašio penal u finalu prošlog Evropskog prvenstva, otpao je pred okupljanje i s obzirom na to u kakvoj je formi nedostajaće Garetu Sautgejtu u pohodu na Napulj.

Prvak Evrope, nakon još jednog propuštenog Mundijala, u odbranu krune kreće protiv rivala kog je pobijedio i nakon Vemblija, u Milanu u meču Lige nacija u kom ga je Raspadori odveo u plej of najmlađeg Uefinog takmičenja. Raspadorija neće biti na njegovom stadionu, a nije jedini zbog kog Manćini ima glavobolje – selektor Azura na raslopaganju nema praktično ni jednog napadača u formi – Laciov golgeter Imobile tek je izašao iz povrede, Beloti ne trese mreže od kad je došao u Romu, kao ni Skamaka u Vest Hemu, pa je selektor Italije uručio poziv doskora Argentincu, ofanzivcu Tigrea Mateu Retegiju, kao i talentovanom igraču Lidsa Vilfredu Njontu.

Engleska nije pobijedila Italiju od 1977. godine, tačnije to joj je jedina pobjeda u duelima sa Azurima. Ipak, za očekivati je da će njihovi međusobni mečevi odlučivati o prvom mjestu, ali u grupi C su uz autsajdera Maltu i nezgodne selekcije Ukrajine i Sjeverne Makedonije.

Makedonci će za rivala imati Maltu, od ostalih balkansih selekcija Slovenija će otvoriti ciklus gostovanjem Kazahstanu od 16 sati a Bosnu i Hercegovinu očekuje meč sa Islandom u Zenici.

Bivši prvak Evrope, Portugal, dočekaće Lihtenštajn, čini se idealnog rivala za debi selektora Roberta Martineza, koji je za novu akciju pozvao i Kristijana Ronalda. Ukoliko napadač Al Nasra dobije šansu protiv autsajdera grupe ispisaće istoriju – sa 197 utakmica u dresu Portugala postaće apsolutni rekorder po broju nastupa u konkurenciji reprezentacija. 38ogodišnji golgeter preskočiće Al Mutava iz Kuvajta a rekorder je i po broju pogodaka u reprezentativnim okvirima sa 118 pogodaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније