Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г. [ Beta ]

14. 03. 2023. 16:18 >> 16:54

JEDNOGLASNO

Džajić novi predsjednik FSS

Počasni predsjednik fudbalskog kluba Crvena zvezda, Dragan Džajić, izabran je danas u Staroj Pazovi za novog predsjednika Fudbalskog saveza Srbije.

Na vanrednoj izbornoj sjednici Skupštine FSS bilo je prisutno 79 od 85 delegata, a Džajić je jednoglasno izabran za predsjednika.

Džajić je bio jedini kandidat, pošto je od kandidature u ponedjeljak odustao nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije, Crvene zvezde i Mančester junajteda Nemanja Vidić.

Glasanje je bilo javno, Džajić je dobio 78 glasova, pošto je sjednicu prije glasanja napustio predsjednik nezavisnog sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica.

Džajić je rekao da je počastvovan činjenicom da je dobio priliku da vodi srpski fudbal i da je prihvatio izazov, jer osvajanjem 36 klupskih trofeja, evropske i svjetske titule, može da pomogne da svi zajedno podignu srpski fudbal na viši nivo.

"U FSS ima mnogo stvari koje dobro funkcionišu, ali i onih koje možemo da unaprijedimo. Daćemo sve od sebe da reprezentacija bude redovan učesnik najvećih takmičenjima i da na njima napravi iskorak. Prioritet je odlazak i uspeh na Evropskom prvenstvu", rekao je Džajić po izboru za predsjednika.

 

Džajić je dodao da će sarađivati na obostranu korist sa Uefa i Fifa i da će se pratiti modernizacija fudbala bez koje nema napretka.

Fudbalski savez Srbije bio je bez predsjednika od 22. marta 2021. godine kada je Slaviša Kokeza podnio ostavku. Nenad Bjeković bio je vršilac dužnosti i jedini kandidat za predsjednika na sjednici koja je bila zakazana za 31. oktobar prošle godine, ali ona nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Na sjednici je potvrđen izbor članova Izvršnog odbora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније