Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р.

07. 03. 2023. 07:35 >> 08:52

U EMISIJI FUDBAL FEST

Bubanja: Opravdaću poziv selektora, Lokomotiva pravi izbor za mene

Crnogorski fudbaler Vladan Bubanja na spisku je selektora Miodraga Radulovića za predstojeće mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvnstvo protiv Bugarske i Srbije.Talentovani fudbaler, trenutno član Lokomotive iz Zagreba kazao je da će učiniti sve da opravda povjerenje selektora, te da je dolaskom u zagrebački tim napravio pravi potez u karijeri.

“Stigao mi je poziv i mogu reći da sam presrećan i da mi ovo puno znači, daću svoj maksimum koliko god bude trebalo i nadam se da ću opravdati poziv selektora“ kazao je u emisiji Fudbal fest na Televiziji Crne Gore.

Minulog vikenda, Bubanja je bio strijelac za Lokomotivu u pobjedi nad Hajdukom 4:3.

„Zaista lijep osjećaj je dati gol Hajduku, pogotovo jer posljednjih devet utakmica nismo uspjeli da savaladamo Hajduk i sigurno da nam ovo puno znači u borni za Evropu, za to četvrto mjesto.Sljedećeg vikenda je važan meč sa Slaven Belupom u toj borbi za viši plasman na tabeli, igraćemo pred svojom publikom, ambicije su sad porasle i pokušaćemo da se domognemo tog četvrtog mjesta koje vodi u Evropu.Nakon Belupa igraćemo i sa Istrom koja je takođe konkurent.Pred nama su dvije nedjelje koje nam mnogo toga mogu donijeti“ istakao je Bubanja.

Dugo se pričalo da je Lokomotiva drugi tim Dinama, ali se to u međuvremenu promijenilo, Bubanja kaže da je u timu dosta mladih i talentovanih fudbalera i da je to jedan od razloga što je prešao upravo u klub iz Zagreba.

„Prešao sam u Lokomotivu jer mislim da je pravi klub za mlade igrače, mislim da nisam pogriješio i da mi ovo može biti stepenica koja će mi pomoći dalje u karijeri.Što se tiče kluba i igrača, tu su većinom mladi fudbaleri željni dokazivanja i kojima nije cilj da igraju u Hrvatskoj, već da naprave neku inostranu karijeru.Među igračima je i Pivarić koji ima već ima bogatu karijeru, bio je i na tom Svjetskom prvenstvu u Rusiji i mnogo znači mladim igračima prije svega savjetima koje daje" kaže Bubanja.

Upitan da uporedi mlade igrače u Hrvatskoj sa nekima od naših poput, Đukanovića, Janjića, Bubanja kaže.

„Sigurno da svi mladi i talentovani igrači iz Crne Gore imaju kvalitet, sigurno da i oni mogu dostići taj nivo, međutim razlika je u tome što se ova liga više prati i nažalost je mnogo više cijenjena nego crnogorska, tako da igrači mogu dosta lakše pronaći neki inostrani angažman.Trebalo mi je vremena da se priviknem na uslove u Hrvatskoj, nije krenulo sve kako sam priželjkivao, radio sam naporno i trenirao, tako da mi se to nekako vratilo, neka prekretnica u moju korist je bila ta utakmica protiv Gorice nekih pet, šest kola prije kraja prvog dijela sezone.Bili smo u lošoj situaciji na tabeli, dobili smo tu utakmicu, odigrao sam dobro taj meč i nakon te utakmice sam se ustalio u prvi tim i smatram da dobro koristim svoju šansu i da mogu još dodatno napredovati“ zaključio je Bubanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније