Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

24. 02. 2023. 13:07 >> 13:00

LUK ŠO NAJAVIO FINALE

Junajted u nedjelju čeka prvi trofej nakon šest godina posta: Želimo to svim srcem

Tačno pest godina je prošlo od kada su fudbaleri Mančester junajteda donijeli posljednji pehar bilo kojeg takmičenja u vitrine Old traforda.

Tada su u finalu Lige Evrope igranom u Štokholmu, slavili protiv Ajaksa sa 2:0, golove su postigli Henrik Mihitarijan i Pol Pogba, a klub je vodio Žoze Murinjo.

Od tada, nizala su se razočaranja za navijače "crvenih đavola" u sezonama u kojima su se trošili veliki novci za fudbalere, a rezultati na svim frontovima su izostajali.

A u pitanju je klub koji je pod patronatom Ser Aleks Fergusona navikao svoje navijače samo na uspjehe u suvjerenoj vladavini škotskog stručnjaka koja je trajala dvije decenije.

Sada, od kada je klub preuzeo Erik Ten Hag, navijači Junajteda ponovo vjeruju da mogu da uspjeha, a u igri su i dalje za četiri trofeja ove godine.

Prvi imaju priliku već u neđelju da osvoje kada u finalu Liga kupa igraju protiv Njukasla.

"Prošlo je jako mnogo vremena otkako nismo osvojili trofej. Ljudi će reći da je to samo Liga kup, ali za nas bi to bilo ogromno. To je nešto čemu stremimo jako dugo; povratku pobjedničkog osjećaja, osjećaja osvajanja trofeja", izjavio je Luk Šo uoči finala.

Nije mogla bolja najava da se desi od izbacivanja Barselone iz Lige Evrope.

Ten Hag je Šoa počeo da koristi kao lijevog bočnog štopera, i engleski fudbaler se za sada sjajno snalazi na toj poziciji.

"Mislio sam da će to biti samo za jednu utakmicu. No kad me ponovo stavio na štopera, bio sam iznenađen. Rekao mi je da sam bio vrlo dobar i da mu se svidjelo kako sam sarađivao s Rafaelom Varaneom".

Finale u neđelju će biti deseto za fudbalere Junajteda u Liga kupu, a do sada su ga pet puta osvajali.

Sa druge strane Njukasl će tek drugi put igrati u finalu. Posljednji put su igrali prije 47 godina kada je bolji od njih bio Mančester Siti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније