Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г. [ Beta ]

21. 02. 2023. 21:47 >> 21:40

PREMIJERA U JUNU

Sautgejtov put sa Engleskom se pretvara u pozorišni komad

Karijera Gareta Sautgejta kao selektora fudbalske reprezentacije Engleske biće adaptirana u pozorišni komad, sa Džozefom Fajnsom u glavoj ulozi.

Pod nazivom "Draga Englesko", a u vezi sa pismom koje je Sautgejt uputio navijačima u junu 2021. godine, neposredno prije Evropskog prvenstva, komad je napisao Džejms Grejem i trebalo bi da bude na repertoaru Narodnog pozorišta u Londonu od juna.

Komad je inspirisan Sautgejtovim putem od njegovog promašenog jedanaesterca tokom izvođenja penala u polufinalu Evropskog prvenstva 1996. godine kada je Engleska izgubila od Njemačke.

Na klupi reprezentacije od 2016. godine, nekoliko mjeseci posle katastrofalnog Evropskog prvenstva, bivši defanzivac je promijenio mentalitet svoje selekcije i odveo ih u polufinale Svjetskog prvenstva 2018, a potom i u finale Evropskog prvenstva 2021. godine na Vembliju, gdje je Engleska poražena posle penala od Italije.

"Ono što ovu priču čini "šekspirovskom" je to što se vraća u onaj trenutak, 1996. godine, kada je osjetio svu težinu istorije, pritisak i očekivanja kada je promašio penal", rekao je Džejms Grejem za Bi-Bi-Si (BBC).

"Dvadeset dvije godine kasnije, on je bio taj koji je razbio tu kletvu izvođenja penala za Englesku, omogućivši im da prvi put pobijede u izvođenju penala na Svjetskom prvenstvu u osmini finala protiv Kolumbije", dodao je on.

Komad se, takođe, dotiče i težih vremena u Sautgejtovom mandatu, uključujući i rasističke uvrede na račun Markusa Rašforda, Džejdona Sanča i Bukaja Sake nakon što u finalu EP 2021. nisu realizovali penale posle kojih je Engleska poražena od Italije.

Engleska se nada da će osvojiti prvu veliku titulu u muškoj konkurenciji od Svjetskog prvenstva 1966. godine.

"Mislim da je ono što se dogodilo muškoj fudbalskoj reprezentaciji Engleske u proteklih šest godina bilo ništa drugo do izuzetno", rekao je dramaturg, koji se nada da će njegova predstava oslikati "identitet fudbalskog tima i jedne zemlje".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније