Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В. [ Beta ]

31. 01. 2023. 19:17 >> 19:12

ZVANIČNO

Španski sud ponovo zabranio moguće kazne za Superligu

Špansko pravosuđe ponovo je danas zabranilo Evropskoj fudbalskoj uniji (Uefa) i Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (Fifa) da kazni klubove osnivače Superlige, projekta koji je prijetio da izazove veliku štetu evropskom fudbalu.

Prema odluci u koju je agencija Frans pres imala uvid, sud u Madridu poništio je odluku tamošnjeg trgovinskog suda iz aprila prošle godine.

Evropsku Superligu u aprilu 2021. godine pokušalo je da osnuje 12 klubova, ali je taj plan propao za 48 sati, nakon negodovanja navijača i fudbalskih upravnih tijela. Od projekta još uvijek nisu odustali Real Madrid, Barselona i Juventus.

"Ne čini nam se da Uefa i Fifa mogu da se pravdaju (stavom da) štite opšte interese evropskog fudbala", navode sudije, pozivajući se na "zloupotrebu neopravdanog dominantnog položaja".

Sud u Madridu je ovom odlukom spriječio Uefu i Fifu da izreknu kazne, prije nego što Evropski sud pravde (CJEU) ne donese presudu.

Generalni pravobranilac Evropskog suda pravde presudio je u decembru da je Uefa koristila svoja prava, kada je zaprijetila da će sankcionisati klubove koji su stajali iza Superlige.

Šest engleskih klubova koji su učestvovali u pokušaju osnivanja Superlige (Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted i Totenhem), pored povlačenja, obavezali su se da više neće biti dio takvih projekata.

Sredinom oktobra čelnici Superlige pokrenuli su novu kompaniju A22 Sport Menadžment, sa ciljem da otvore "dijalog" o budućnosti evropskog klupskog fudbala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније