Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

24. 01. 2023. 23:31   >>  23:29

SERIJA A

Lacio ugasio Milanove snove o odbrani Skudeta: 4:0 na "Olimpiku"

Lacio je u moćnoj demonstraciji fudbala ubjedljivo savladao branioca titule Milan sa 4:0, i time možda i ugasio snove ekipe Stefana Piolija o odbrani Skudeta.

Samo četiri minuta je bilo potrebno ekipi sjajnog stratega Marucija Sara, pa da Tatarušanu vadi loptu iz mreže.

Zakanja je povukao po lijevoj strani, nakon što je Žunior Mesias bespomoćno probao da prekine pas koji je išao ka njemu, i ubacio je loptu u 16 metara, koju je Luis Alberto majstorski propustio, a kapiten Lacia na ovom meču Sergej Milinković Savić sproveo u mrežu.

Da stvar po Milan bude gora u 24. minutu se povrijedio Fikajo Tomori, kojeg je zamijenio Simon Kjaer.

U 38. minutu Rimljani su duplirali prednost, a golu je "kumovao" naš reprezentativac Adam Marušić.

Sjajni desni bek koji je odigao utakmicu odlično u oba smjera je odirgao dupli pas sa Pedrom. Španac je zapravo poslao loptu u prostor, a Marušić je žargonski rečeno "pojeo" Tea Ernandesa u duelu i pucao Tatarušanu kroz noge, ali je lopta pogodila stativu.

Na pravom mjestu se međutim našao Matia Zakanji, asistent kod prvog gola, kojem nije bilo teško da loptu sprovede u mrežu na nebranjen gol.

Lijevo krilo, koje je i zvanično postalo fudbaler Lacija ove sezone, nakon višegodišnjeg nastupa za Veronu je ove sezone u životnoj formu sa osam golova i četiri asistencije do sada u sezoni.

Mogao je Zakanji do još jednog gola ali Kjaer je pokazao svoju defanzivnu klasu i uspio je da blokira šut protivnika.

Na samom početku poluvremena izgledalo je da Milan može da bude konkretniji. Ti uvodni minuti su apsolutno njima pripali, a umalo da Benaser pogodio mrežu Provadela iz jednog slobodnog udarca.

Probao je kasnije Piolo sa "svježom krvi", a upravo fudbaler koji je ušao De Keteler je uputio solidan cenaršut ali je, večeras indisponirani, Rafael Leao prebacio loptu preko prečke.

Već u narednom napadu penal za Lacio, nakon što je Kalulu faulirao Pedra, koji se našao slobodan u šesnaestercu, na pas Luis Alberta.

Upravo je Luis Alberto preuzeo odogovornost i rutinski savladao rumunskog čuvara mreže na golu "rosonera".

Tačku na pobjedu stavlja Felipe Anderson, nakon još jedne prelijepe akcije iz Sarijevog plejbuka, popularni Sarriball u najljepšem izdanju.

Zakanja se bez većih teškoća oslobodio Kalabrije, uputio loptu za Luis Alberta, koji je potom dodao do Felipe Andersona "na tacni", da bi Brazilac lagano postigao četvrti gol.

Ovom pobjedom pored navijača Lacija, koji su sada prišli na bod Milanu, najviše se radiju fudbaleri i navijači Napolija koji su sada na +12 u odnosu na branioce titule.

Iako ima još dosta da se igra, Milan je jednostavno neprepoznatljiv u posljednjih par kola.

U kalendarskoj 2023. godini imaju samo pobjedu protiv Salernitane 4. januara. Od tada pet utakmica bez pobjede, među kojima je i poraz u Kupu Italije od Torina, kao i poraz od Intera u Superkupu.

Uz sve to tu su i povrijede ključnih fudbalera, a Maldini je ponovo dobio svezane ruke za manevre na tržištu od novih vlasnika.

Radi se na dovođenju Nikolo Zaniola iz Rome na pozajmicu, ali ako je suditi po insajderima dva kluba su daleko od dogovora, s obzirom da je Roma zainteresovana samo za prodajus vog fudbalera i postavila je cijenu od 40 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније