Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

24. 01. 2023. 18:25 >> 14:58

MASKIMUM OD PET GODINA ZA ISPLATU TRANSFERA

UEFA mijenja pravilo zbog Čelsija: Boli američkim pristupom zaobrušao pravila fer pleja

Nakon što je promjenio vlasništvo i iz ruku Romana Abramoviča prešao u ruke američkog milijardera Toda Bolija, Čelsi je potrošio 460 miliona eura na pojačanja.

Troškovi bi mogli da budu još veći, jer se sve češće pominje ponovo ime Enca Fernandesa iz Benfike kojeg bi lisabonski klub pustio za 120 miliona eura.

Normalno postavlja se pitanje "kako "Plavci" uspijevaju da ispoštuju finansijski fer plej".

Kada se pogledaju ugovori koje daju fudbalerima, u pitanju si atipični fudbalski ugovori koje je Čelsi potpisao sa pojačanjima na šest, sedam godina, pa samim tim i sa drugim klubovima je dogovorena isplata na rate, kako bi potrošnja novca ostala u zakonskim okvirima.

Mihajla Mudrika su platili 100 miliona eura, ali ugovor sa njim je potpisan na čak osam i po godina, i Čelsi će tako na rate da isplaćuje ukrajinskog fudbalskog prodidžija.

Benua Badiašil i David Fofana su potpisali ugovore na šest i po godina, Noni Madueke na sedam i po, Vesli Fofana na sedam, Mark Kukurelja na šest, Rahim Sterling na pet godina.

Njihovi transferi će se isplaćivati kroz taj period, i Čelsi je tako napravio balans u finansijskim izvještajima, i zadovoljio fer plej.

UEFA će tako ograničiti mogućnost rata na pet godina, iako će moći i dalje da se daju ugovori igračima na veći period.

Tod Boli, koji je vlasnik bejzbol ekipe LA Dodžers, je tako u ovom periodu iskoristio "rupu u zakonu", i primjenio klasični američki pristup poslovanja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније