Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

09. 01. 2023. 14:45 >> 14:51

NAKON BELGIJE

Martines preuzeo Portugal

Španski fudbalski trener Roberto Martines od danas je i zvanično novi selektor Portugala, saopštio je tamošnji fudbalski savez.

Martines će preuzeti Portugal nešto više od mjesec dana pošto je napustio mjesto selektora Belgije, poslije razočaravajućeg rezultata na Svjetskom prvenstvu u Kataru i eliminacije u grupnoj fazi.

On je tada rekao da je planirao da napusti posao bez obzira na rezultat Belgije na Mundijalu.

Prvi izazov za 49-godišnjeg trenera biće da razjasni ulogu Kristijana Ronalda koji je poslije Svjetskog prvenstva prešao u saudijski Al Nasr.

"Moja polazna tačka biće grupa od 26 igrača koji su igrali na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a Kristijano Ronaldo je jedan od njih", rekao je Martines i istakao da će odluke donositi "na terenu, a ne po kancelarijama".

Martines je tokom trenerske karijere predvodio Svonsi, Vigan i Everton, a selekciju Belgije preuzeo je 2016. godine.

Fudbalski savez Portugala je tražio selektora otkako je reprezentaciju napustio Fernando Santoš, poslije eliminacije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva i porazu od Maroka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније