Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Бета [ R.B. ]

02. 01. 2023. 15:47 >> 15:43

POSLjEDNjI ISPRAĆAJ

Brazilci se opraštaju od Pelea na stadionu Santosa

Posljednji ispraćaj legendarnog brazilskog fudbalera Pelea počeo je danas otvaranjem vrata stadiona u Santosu, gdje će navijači i poštovaci jednog od najboljih igrača u istoriji imati priliku da se oproste od njega.

Prethodno je kovčeg sa tijelom legendarnog fudbalera prebačen iz bolnice u Sao Paolu u kojoj je preminuo na stadion njegovog bivšeg kluba Santosa.

Njegov kovčeg, zaklonjen velikim bijelim šatorom, postavljen je na centar terena. Desetine vijenaca, koje su poslale velike fudbalske zvijezde poput Nejmara ili veliki klubovi poput Real Madrida, postavljeni su oko kovčega.

Među prvima se od Pelea oprostio predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino, koji je doputovao u Brazil da oda počast legendarnom fudbaleru.

Ulaz na stadion će biti dozvoljen bez prekida do utorka u 10.00 po lokalnom vremenu kada će povorka krenuti ulicama Santosa do groblja na kojem će biti sahranjen.

Povorka će proći i pored kuće u kojoj živi njegova 100-godišnja majka, koja po riječima njegove sestre Marije Lusije "ne zna" da joj je sin preminuo. "Ona je u svom svijetu", rekla je Marija Lusija za ESPN u petak.

Samom činu sahrane prisustvovaće samo porodica.

Navijači su počeli da se okupljaju oko stadiona mnogo prije nego što je bio dozvoljen ulaz kako bi se poklonili "Kralju", a jedan od njih je bio i sudija Vrhovnog suda Brazila Gilmar Mendes.

"Ovo je veoma tužan trenutak, ali sada vidimo pravo značenje ovog legendarnog igrača za našu zemlju", rekao je Mednes novinarima i dodao da je Pele bio skroman čovjek uprkos svojoj globalnoj slavi i da zaslužuje svaku počast.

Na tribinama stadiona Santosa postavljena su tri velika transparenta, a na jednom od njih je prikazan Pele s leđa u dresu sa brojem deset.

Pele, jedini fudbaler koji je osvojio tri Svjetska prvenstva, preminuo je 29. decembra u 83. godini u Sao Paolu poslije duge borbe sa rakom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније