Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В. [ Beta ]

26. 12. 2022. 21:43 >> 21:40

ALI DAEI

Porodica čuvenog iranskog fudbalera zaustavljena na putu za Dubai

Legendarni iranski fudbaler Ali Daei rekao je da su njegova supruga i ćerka danas spriječene da napuste zemlju, nakon što je njihov avion nenajavljeno zaustavljen na putu za Dubai.

Daei je u novembru bio meta prijetnji pošto je podržao proteste u Iranu poslije smrti Mahse Amini, 22-godišnje Iranke kurdskog porekla, koja je umrla 16. septembra, tri dana nakon što ju je uhapsila zloglasna policija za moral. Njemu je ranije ove godine na kratko bio oduzet pasoš po povratku u Iran.

On je rekao da su njegova supruga i ćerka legalno otputovale iz Teherana, prije nego što je avion nenajavljeno stao na ostrvu Kiš, gdje su ih vlasti ispitale.

Kako je naveo, njegova ćerka je puštena, ali tada više nije mogla da se ukrca u avion. Dodao je da je njegova porodica planirala da otputuje u Dubai i da se vrati u Iran sljedeće nedelje.

Na sajtu koji prati letove aviona Flightradar24 vidi se da je let Mahan W563 bio preusmjeren na ostvro Kiš prije nego što je nekoliko sati kasnije krenuo za Dubai.

Daei je jedan od nekolicine iranskih poznatih ličnosti koji su podržali antivladine proteste.

On je bio najbolji strijelac u istoriji muškog reprezentativnog fudbala do septembra 2021. kada mu je Portugalac Kristijano Ronaldo oteo titulu.

On je takođe jedan od prvih iranskih fudbalera koji su igrali u Evropi.

Prema podacima nevladinih organizacije u gušenju protesta ubijeno je najmanje 507 demonstranata, a više od 18.500 ljudi je uhapšeno. Iranske vlasti nisu objavile podatke o tome.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније