Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

П.Р. [ Beta ]

24. 12. 2022. 18:33   >>  18:30

KRITIKE VIJERE

"Martines napravio glupost na ceremoniji"

Trener fudbalera Kristal Palasa Patrik Vijera nazvao je danas slavlje golmana Aston Vile Emilijana Martinesa "glupim" i istakao da je on time ukaljao pobjedu Argentine u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

"Slike golmana koje sam vidio malo su pokvarile ono što je Argentina postigla na Svjetskom prvenstvu. Mislim da nije bilo potrebe za tim. Ponekad ne možete da kontrolišete emocije, ali mislim da je Martines napravio glupost na ceremoniji", rekao je Vijera, koji je i sam bio svjetski šampion sa Francuskom 1998.

Poslije pobjede Argentine u finalu Svjetskog prvenstva protiv Francuske, Martines je nepristojno gestikulirao sa Zlatnom rukavicom koja mu je dodijeljena kao najboljem golmanu na turniru.

On je, takođe, u više navrata ismijevao francuskog napadača Kilijana Mbapea. Tokom pobjedničke parade u Buenos Ajresu, Martines je viđen da drži lutku koja predstavlja bebu, čije je lice bilo prekriveno fotografijom Mbapea koji je u finalu postigao tri gola.

Martines će se sljedeće nedjelje vratiti u svoj klub, a trener Aston Vile Unaj Emeri najavio je da namjerava da razgovara sa golmanom o njegovom kontroverznom ponašanju.

Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera bila je mnogo oštrija po pitanju Martinesovog ponašanja.

"To smatram jadnim. To je vulgarno, neprikladno i nije doraslo prilici", rekla je ministarka i navela da se Martines "nije istakao kao pobjednik već je imao prilično jadno ponašanje".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније