Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

03. 10. 2022. 15:52 >> 15:52

TRENER LIVERPULA O KRIZI

Klop brani svoje igrače: I Ronaldo i Mesi imaju problema sa samopouzdanjem

Jirgen Klop je probao na konferenciji za novinare da razjasni situaciju u kojoj se našao njegov klub, pred sjutrašnji duel u Ligi šampiona gdje će "Crveni" ugostiti Rendžers.

Liverpul je u subotu dočekao Brajton od kojeg je potom gubio na 0:2, pa je uspio da preokrene na 3:2, da bi "Galebovi" na kraju došli do zasluženog boda.

„Poslije meča u Napulju je bilo jasno da moramo veoma brzo da promjenimo neke stvari. Onda nismo igrali meč sa Vulverhemptonom, pa smo igrali protiv Ajaksa. Pa nismo igrali protiv Čelsija i nismo uspjeli ništa da izgradimo na toj pobjedi nad Ajaksom. I onda smo igrali protiv Brajtona, dobre ekipe koja nam je rano dala dva gola. Kada uočite problem i kada mislite da imate rješenje, onda se očekuje da ono bude dobro i momentalno, ali to u fudbalu nikada nije slučaj. Da smo pobijedili Brajton, osjećaj bi sada bio drugačiji, ali problemi bi bili isti. Gotovo sve je trebalo da uradimo drugačije. Prije samo dvije godine smo bili u sličnoj pozicji kada smo ostali bez oba centarhalfa, ali smo pronašli rješenje tako što smo radili na tome. To ćemo učiniti i sada“, rekao je Klop.

Njemac je ipak stao u odbranu svojih igrača.

„Da li mislite da je Kristijano Ronaldo uvijek na maksimumu samopouzdanja? To se dešava svima nama. Lionel Mesi prošle sezone – prilično slično. Moraš da praviš prave korake, da donosiš ispravne odluke i da budeš spreman i samopoudanje će se vratiti. U pojedinačnim sportovima se sam izboriš sa tim, u timskim sportovima to moraju svi da rade zajedno i zato to može da bude malo komplikovanije“.

Osvrnuo se i na probleme u odbrani.

„Primili smo slične golove, različiti timovi prolaze kroz iste pukotine. Problem je u tome što moramo da budemo hrabri u defanzivi. Potreban je intenzitet i to je nešto sa čime moramo da se suočimo. Moramo da budemo čvršći, kompaktniji. Igranje odbrane je umjetnost i za nas je tu sve jako dugo funkcionisalo veoma dobro. Ali kada vidte kako sada funkcioniše shvatite da morate da se vratite osnovama“, kazao je on.

Strpljen - spašen bi bio njegov odgovor za izlazak iz krize.

„Strpljenje baš i nije prava riječ, ali moramo da budemo strpljivi i da radimo prave stvari iznova i iznova dok sve ne profunkcioniše. Ne možemo uvijek počinjati baš ponovo. Ako možemo da pomognemo momcima da igraju malo drugačije uradićemo to. Ali, moramo da budemo kompaktniji“, zaključio je Klop
.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније