Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Luka Vlaisavljević

26. 09. 2022. 23:20 >> 23:30
19

LIGA NACIJA

Poraz od Finaca u kiši kartona i povreda

Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je večeras od Finske sa 0:2 i tako završava nastup u B Ligi nacija.

Dugo će se po završetku meča pamtiti pod Goricom, francuski sudija Fransoa Leteskije. Mladi sudija je odlučio da u jednom trenutku preuzme ulogu "glavne zvijezde" meča pa je u pravoj kiši kartona direktno uticao na tok meča. 

Ako je prvi karton Tomaševića bio za žuti, drugi start samo pet minuta kasnije, gdje se vidi da je naš defanzivac prvo startovao na loptu, međutim Leteskije je odmah pokazao drugi žuti karton, samim tim crveni karton. Potom je podijelio još dva žuta za Jovetića i Vešovića zbog prigovora. 

Da stvar bude gora po selektora Miodraga Radulovića na povrede su se požalili Radunović i Hakšabanović, oba fudbalera koja su odlično ušla u meč, pa je tako naš "Mister" bio primoran da u prvom poluvremenu napravi čak tri izmjene. 

Do crvenog kartona Tomaševiću, izgledali smo dobro na terenu, a najbolja šansa je bila Stevana Jovetića koji je uhvatio volej na pas Mugoše.

Naši fudbaleri su uspjeli da izdrže nalete Finaca, odličan je bio golman Milan Mijatović koji je u par navrata sjajno branio. 

U nastavku Finci kreću ofanzivno, ubacuju trećeg špica Joela Pohjanpala i u prvih osam minuta nastavka rješavaju meč sa dva gola. 

Odličan je bio Oliver Antman kojem je ovo bio debi za A tim, pa je mladi fudbaler Nordsjelanda prvo pogodio za 1:0. a onda kasnije asistirao fudbaleru Krakovije Benjaminu Kalmanu. 

Naši momci nisu mogli dalje, a Leteskije je ponovo bio u centru pažnje kada je zbog prigovora iskjljučio i našeg selektora Miodraga Radulovića. 

U zadnjim minutima, "hrabri sokoli" su pronašli neku dodatnu snagu, probali su iz par prilika da smanje prednost  i uvedu meč u neizvjesnost (prije svih Driton Camaj koji se dobro borio), ali na kraju ostalo je Crna Gora-Finska 0:2.


TOK MEČA

Drugo poluvrijeme

KRAJ MEČA - Crna Gora Finska 0:2

90. minut

I nova prilika za naše momke. Probili smo po desnoj strani, lopta je ubačena na drugu stativu, ali Balić nije bio precizan.

89. minut

Naši sada napadaju stihijski, Driton Camaj je sjajno probio i probao šut ali od svega korner.

88. minut 

Nova prilika za "hrabre sokolove". Ubacio je Vešović, Hradecki je loše reagovao, lopta se odbila do Đuđevića ali napadač Sporting Hihona nije bio precizan.

84. minut

Šansa za naše momke. Vujačić je uspio da se u vazduhu izbori i glavom da spusti za Vukčevića, ali naš vezni fudbaler nije uspio da bude precizan, pa je pogodio jednog finskog fudbalera.

75. minut

Opao je intezitet meča, čemu je najviše "kumovao" sudija Leteksije. Finci čuvaju prednost, naši momci pokušavaju, ali jednostavno su ostali bez snage.

67. minut

Ponovo "briljira" francuski arbitar, nakon što je očigledno bilo da je lopta izašla od Jensena, pomoćni sudija dodijeljuje loptu Fincima. Dolazi do koškanja Đurđevića i njega, a Leteksije je odmah pokazao žuti karton samo našem fudbaleru.

Samo dva minuta kasnije pokazuje crveni karton našem selektoru Miodragu Raduloviću.

65. minut

Jedna zanimljivost sa tribina.

Utakmicu iz svečane lože prati legenda jugoslovenske košarke i NBA lige Vlade Divac.

62. minut 

Dvostruka izmjena Radulovića. 

Umjesto Stefana Mugoše u igru je ušao Uroš Đurđevič, a umjesto Vladimira Jovoića je ušao Marko Vukčević.

61. minut

Lucidni pokušaj Dritona Camaja koji je vidio da je Hradecki malo izašao, pa je probao lob sa preko 40 metara. Golman Leverkuzena je međutim ipak intervenisao sigurno na kraju.

53. minut Finci vode 0:2

Antman je sada asistent. Fudbaler Nordsjelanda je centrirao, a na drugoj stativi je bio Kalman koji je glavom sproveo loptu u mrežu Mijatovića, praktično sa gol linije.

47. minut vodi Finska 0:1

Antman je ostao sam na lijeovj strani i u svom premijernom nastupu pogodio je mrežu Mijatovića. VAR je provjeravao da li je fudbaler bio u ofsajdu, ali nakon analize Leteksije je pokazao na centar.

46. minut

Finci kreću u nastavak sa tri špica budući da je Kanvra uveo Pohjanpala umjesto Ligmana.

45. minut - KRAJ Poluvremena Crna Gora - Finska 0:0

Kraj prvih 45 minuta, rezultat na semaforu 0:0.  Dobro smo otvorili meč, pokazali da idemo na pobjedu, ali onda je glavnu ulogu preuzeo francuski sudija Fransoa Leteksije, koji je podijelio pet žutih kartona našim momcima, i jedan crvenu (dva žuta Tomaševiću).

Leteksije se jednostavno nije prilagodio uslovima na utakmici i jakoj kiši koja pada cijeli dan, i svaki start i prigovor našim fudbalerima je okarakterisao za karton. 

Uz sve to nismo imali sreće ni sa povredama, budući da su Radunović i Hakšanbanović tražili izmjene, a onda je i Jovetić zamijenjen kako bi se naša ekipa taktički prilagodila, budući da imamo igrača manje u polju. 

Budući da Rumunija vodi, Finska mora da krene na "sve ili ništa" ako želi da ostane i dalje u B diviziji. 

38. minut

Vijesti iz Bukurešta. Pogotkom Denisa Mana Rumunija vodi protiv Bosne i Hercegovine sa 1:0.

35. minut

I pored jake kiše i svih pehova, sjajna atmosfera pod Goricom, gdje naši navijači gledaju da daju dodatni "vjetar u leđa našim momcima. 

 

32. minut

I novi pehovi za Miodraga Radulovića, zbog kojih je morao da izvrši duplu izmjenu.  Umjesto Hakšabanovića koji se žalio na povredu ušao je Driton Camaj, a Aleksandar Šćekić je zamijenio Stevana Jovetića.

27. minut 

Ponovo Mijatović sjajan.

Antman je pucao dobro, ali je naš golam još jednom na visini zadatka. 

25. minut 

Novi peh za naš tim.

Risto Radunović koji je odlično ušao u meč nije mogao da nastavi dalje, pa je umjesto njega ušao Saša Balić.

20.minut 

Požutio je i prvi fudbaler Finske. Karinen je zbog starta sa leđa dobio žuti karton.

16. minut - CRVENI za Tomaševića

Francuski sudija Leteksije je odlučio da preuzme glavnu ulogu na meču. Žarko Tomašević je uklizao na Pukija, stigao je prvo do lopte, ali francuski sudija nije imao milosti. Odmah mu je pokazao drugi žuti karton. 

Potom je pokazao žuti i kapitenu Jovetiću zbog prigovora. Nepun minut kasnije i Marko Vešović je dobio žuti karton zbog prigovora.

12. minut 

Najbolja šansa na utakmici za naše momke. Mugoša je lansiran u kontri od strane Mijatovića, napadač Inčona je pronašao Jovetića koji je šutirao iz voleja.

Hradecki međutim na našu žalost sjajno brani.

11. minut

I Vujačić je dobio žuti karton, ponovo zbog prekršaja nad Pukijem. Napadač Noriča je u dva minuta iznudio dva žuta kartona.

9. minut

Tomašević je požutio. Naš fudbaler je s leđa napravio start nad Pukijem i franski sudija Leteksije je pokazao žuti karton.

6. minut 

Prvi opasan napad za Fince, ali odlični Mijatović. Oliver Antman se dobro snalazi u našem šesnaestercu, uputio je udarac, ali naš golman brani nogom udarac fudbalera Nordjelanda.

5.minut

Hakšabanović je nakon dobrog driblinga ubacio loptu, na koju je probao da stigne Stevan Jovetić. Ipak pomoćni sudija je signalizirao ofsajd.

1. minut 

Naši fudbaleri već od prvog minuta pokazuju želju da napadnu goste od samog starta. Lijepo su po desnoj strani kombinovali Jovetić i Jovović.

20:43 Izvedene himne dvije reprezentacije sve je spremno za početakmeča

 

20:30 Tabela grupe

Tabela uoči posljednje utakmice u grupi

 

20:20 Vučinić: Važno da izađemo sa motivom "Srce na teren"

Član stručnog štaba Mirko Vučinić je kazao prije utakmice da je najbitnije od svega da igrači "ostave srce na teren". 

Nekadašnji kapiten "Hrabrih sokola" je kazao da Stevan Jovetić polako ulazi u formu i da je siguran da će i na ovom meču i u budućnosti biti i dalje bitan šraf naše reprezentacije. 

20:15 I Finci imaju podršku

Na stadionu pod Goricom i Finska reprezentacija može da računa na podršku. 

 

Na južnoj tribini nalazi se par stotina navijača ove skandinavske zemlje. 

20:00 Prodato između četiri i pet hiljada karata

Prema podacima Fudbalskog saveza Crne Gore, prodato je između četiri i pet hiljada karata.

Međutim kako je u Podgorici cijeli dan nevrijeme, koje i dalje traje možda broj gledalaca bude i manji.

19:45 Kanvera saopštio startnih 11

I finski selektor Marku Kanvra je saopštio startnih 11: Hradecki - Vaisanen, Ivanov, R. Jensen - Alho, Kamara, Kairinen, Lingman, Antman - Kalman, Puki.

19:30 Poznat sastav "hrabrih" sokola - Radulović mijenjao četiri fudbalera iz Zenice

Miodrag Radulović se opredijelio za sljedećih 11 fudbalera:  Mijatović, Vešović, Vujačić, Tomašević, Radunović, Jovović, Janković, N. Vukčević, Hakšabanović, Jovetić, Mugoša.

Selektor je zamijenio četiri fudbalera u odnosu na meč u Zenici. 

19:20 Osmajić udaljen iz reprezentacije

Napadač portugalske Vizele, gdje igra kao pozajmljen fudbaler Kadiza, Milutin Osmajić udaljen je iz reprezentacije zbog kršenja pravilnika ponašanja i discipline.

On nije stigao na vrijeme u hotel, a nije se pojavio ni na obaveznom timskom doručku, pa je rukovodstvo reprezentacije odlučilo da ga udalji iz tima.

Iako je nakon poraza od Bosne i Hercegovine, izgubljena borba za prvo mjesto, duel sa Fincima daleko da je od revijalnog karaktera, budući da i remi iz večerašnjeg duela donosi drugo mjesto koje bi opet moglo da donese određene privilegije ekipi Miodraga Radulovića.

Naša reprezentacija je na kraju, osigurala opstanak u B diviziji, što je negdje i bio zacrtan plan.

Selektor je, uoči duela sa Finskom, kazao reprezentacija želi da na što bolji način završi Ligu nacija.

"To je pobjeda. Osvojili bismo drugo mjesto u grupi, dala bi nam nadu za baraž za EURO, a revanširali bi se Fincima za poraz u junu 2:0. Izaći će najspremniji i igrači koji mogu da izdrže teret jakog ritma", rekao je Radulović.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније