Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

21. 09. 2022. 19:50 >> 19:47
1

MUNDIJAL U KATARU

Srbija, Hrvatska, Španija, Portugal i Poljska odbili da nose traku duginih boja

Do početka Munidjala u Kataru je ostalo nešto manje od dva mjeseca, a po svemu sudeći biće to veliki test za svjetsku krovnu kuću fudbala (FIFA) budući da je zemlja organizator turnira poznata po kršenju ljudskih prava.

Jedno od pravila u Kataru je zabrana nošenja i isticanja zastave duginih boja koja predstavlja LGBT zajednicu.

Zbog ovakvog zakona krenula je kampanja koju je pokrenula Holandija, koja će se i naći u grupi A zajedno sa Katarom, pod imenom "Jedna ljubav", a koja podrazumijeva da kapiteni nacionalnih timova oko ruke nose kapitenske trake duginih boja.

Među prvima koji su podržali ovakvu akciju našla se Engleska, čiji se kapiten slikao sa trakom i kazao da "će ovakva akcija poslati jasnu poruku svijetu".

Nakon Engleske, i Francuska, Njemačka, Holandija, Švajcarska, Vels, Belgija i Danska su prihvatile da učestvuju u kampanji.

Međutim ostatak predstavnika Evrope na Mundijalu nije prihvatio ovakav poziv, pa tako kapiteni Srbije, Hrvatske, Portugala i Španije neće nositi takvu traku.

Neće nositi ni kapiten Poljske, Robert Levandovski koji će sa druge strane nositi traku u bojama zastave Ukrajine, koju je lično dobio od Andreja Ševčenka.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније