Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta

23. 08. 2022. 23:02 >> 12:40

REMI SA MAKABIJEM

Zvezda bez grupne faze LŠ

Fudbaleri Crvene zvezde nijesu uspjeli sinoć da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona, pošto su na stadionu "Rajko Mitić" odigrali neriješeno 2:2 sa Makabijem iz Haife, u revanš meču plej-ofa. U prvom meču Zvezda je u Izraelu poražena sa 2:3.

Golove za Zvezdu su postigli Aleksandar Pešić u 27. i Mirko Ivanić u 43. minutu. Gosti su do prolaska u grupnu fazu došli preko Danijela Sundgrena u petom minutu nadoknade prvog dijela i autogolom Milana Pavkova u 90. minutu.

Zvezda je prvu šansu na meču imala u 12. minutu, nakon što je Osman Bukari ostavio loptu Geloru Kangi, a reprezentativac Gabona pogadja stativu.

Vodeći gol za domaći tim postiže u 27. minutu Pešić. Katai je na lijevoj strani uzeo loptu Sundgrenu, a zatim došao do peterca i uputio loptu pred gol.

Poslije loše reakcije Šona Goldberga do lopte stiže Pešić, koji je uklizao i poslao loptu u mrežu Džoša Koena.

Tri minuta kasnije poslije centaršuta Bukarija Zvezda je mogla do novog gola, ali je volej udarac Ivanića otišao pored gola.

Do drugog gola na punom stadionu "Rajko Mitić" crveno-bijeli dolaze u 43. minutu. Katai je petom poslao loptu Pešiću, a strijelac prvog gola upućuje asistenciju ka Ivaniću, koji preciznim udarcem duplira prednost domaćih.

U drugom minutu nadoknade fudbaler Zvezde Slavoljub Srnić igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, a sudija Entoni Tejlor je poslije gledanja VAR-a dosudio penal.

Dva minuta kasnije penal je izveo Dolev Haziza, a odbranu je upisao golman crveno-bijelih Milan Borjan.

Ipak, samo minut kasnije izraelski tim je smanjio rezultat, nakon što je precizan udarac iz daljine uputio Sundgren.

Gosti su od početka drugog dijela počeli sa napadima, da bi Zvezda u 58. minutu imala ozbiljnu priliku za treći gol.

Slobodan udarac sa ivice šesnaesterca je izveo Katai, ali je lopta otišla preko gola.

Poslije greške Ivanića gosti su u 64. minutu imali šansu da dođu do izjednačenja, ali je stativu pogodio Pjer Kornu.

I nastavak je doneo bolju igru Makabija, koja je krunisana u 90. minutu. Slobodan udarac je izveo Haziza, a loptu je u svoju mrežu proslijedio Pavkov.

Do kraja Zvezda je pokušala da dođe do produžetka, ali nije uspjela i takmičenje nastavlja u grupnoj fazi Lige Evropa.

Žrijeb grupne faze Lige šampiona se održava u četvrtak u Istanbulu od 18.00, a dan kasnije od 13.00 je na programu žrijeb za Ligu Evropa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније