Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

16. 08. 2022. 19:41 >> 19:39

OSKAR

Sa 25 godina napustio Čelsi, zaradio 100 miliona u Kini, na kraju ništa od povratka Brazil

Nekada jedan od boljih svjetskih fudbalera, koji je već dugo van radara najveće scene, Oskar ipak na kraju neće moći da se vrati u rodni Brazil, tačnije ekipu Flamenga.

Brazilska ekiša želejela je angažuje nekadašnjeg reprezentatica, ali je na kraju Šangaj odbio da ga pusti.

"Cijenim interes Flamenga i navijača, ali u ovom trenutku transfer nije moguć. Želim svu sreću klubu i svim prijateljima koje tamo imam. Hvala svima", poručio je Oskar, koji će još jednu sezonu morati provesti u Kini.

Ovaj 30-godišnji ofanzivac, i bivši fudbaler Čelsija odlučio je da sa samo 25 godina i praktične prije zenita ssvojih mogućnosti pređe u kineski Šangaj Port, koji ga je napravio jednim od najplaćenijih fudbalera današnjice.

Tada su brojni fudbaleri iz Evrope potpisivali unosne ugovore sa kineskim ekipama, pa su tako Ezekijel Laveci, Dario Konka, Hulk, i brojni drugi birali kineske poslodavce koji su nudili ogroman novac.

Oskar je tako plaćen 60 miliona eura obeštećena Čelsiju, a Brazilac je dobio ugovor sa godišnjom platom od čak 20 miliona eura.

Vijest o tome, da će jedan od najboljih igrača u Evropi, da se sa samo 25 godina otisne u Kinu, 23. decembra 2017. godine tada je šokirala javnost.

"Dolazim iz siromašne porodice, ovo su plodovi mog rada i zbog ovakvog ugovora osjećam se kao pobjednik. Ne želim u starosti biti siromašan i živjeti od sjećanja", kazao je tada Oskar a kasnije je dodao i da ga je "uvijek interesovala kineska kultura".

Napuštanjem Čelsija i Evrope, izgubio je i status reprezentativca Brazila za koji je do tada odigrao 48 utakmica i više nije odigrao ni jedan meč.

U 173 nastupa za Šangaj Port, s kojom je bio prvak 2018. i osvajač kupa godinu kasnije, ostvario je učinak od 51 gola i 94 asistencije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније