Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

11. 08. 2022. 15:11   >>  15:09

PRIČA ANŽIJA IZ MAHAČKALE

Nekada dovodili Etoa i Roberta Karlosa, a od danas ne postoje

Fudbalski klub iz Čečenije, Anži Mahačkala prestao je zvanični da postoji. Ekipa koja se probila na fudbalsku scenu dok je na čelu kluba bio dagestanski milijarder Sulejman Kerimov.

Tada su dovođenja astronomska pojačanja, nuđeni su ogromni ugovori, a ekipa je pretendovala da zaposjedne na čelo ruske lige i osvoji bar neki evropski kup.

Samjuel Eto, Roberto Karlos, Vilijan, Lasana Diara, Kristofer Samba, Balaš Džudak, Juri Žirkov, Igor Denisov, Janik Boli, Hugo Almeida samo su neka od imena koja su oblačila žuto-zeleni dres "Orlova".

 

I na trenerskim pozicijama se nije štedjelo pa su Anži vodili holandski stručnjaci Gus Hidink i Rene Melensten (bivši pomoćnik i čovjek od ultimativnog povjerenja Aleksa Fergusona).

Međutim u Rusiji su najviše dobacili do trećeg mjesta, izgubili su jedno finale Kupa od CSKA nakon jedanaesteraca, a u Evropi su najdalje dogourali do osmine finala Lige Evrope, gdje ih je zaustavio Njukasl.

 

Kerimov je nakon pomalo raskalašnog ponašanja (kupio je Karlosu Bugati Vejron koji košta dva miliona eura, i rekao fudbalerima da ih sve isto očekuje ako osvoje ligu), odlučio da okrene list, pa se umjesto stranih zvijezda okrenuo kupovini talentovanih ruskih fudbalera.

Međutim i to je bilo kratkog daha, pa je na kraju 2016. godine prodao klub lokalnom biznismenu i bivšem gradonačelniku Mahačkale Osmanu Kadijevu.

Kadijev nije imao ni približno novca da privuče ni strane ni ruske fudbalere i klub je lagano počeo finansijski da tone.

Probali su na sve načine da ga ožive, u akciju je bio uključen i bivši MMA šampion, Habib Nurmagomedov, ali klubu očigledno nije bilo spasa.

 

Od danas oni nemaju status profesionalnog fudbalskog kluba, dok njihov gradski rival Dinamo je prešao u Drugu ligu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније