Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

09. 08. 2022. 16:56 >> 16:53

ČUVA SE TRADICIJA

FA donosi pravilo kojim će se oduševiti navijači: Nema mijenjana grbova i boja klubova

Fudbalski savez Engleske (FA) na putu je da donese revolucionarnu odluku kojom bi zaštio grbove i klupske bolje klubova koji se takmiče u svim ligama.

Naime, vlasnici klubova često žele da ekperimentišu za ribrendiranjem klupskih grbova, a često znaju da mijenjaju i boje klubova, odnosno da dodaju neke svoje, što često izazove bunt kod navijača.

Vjerovatno najpoznatiji primjer je malezijskog milijardera i vlasnika Kardif Sitija, Vinsenta Tana (u našem regionu poznat i kao vlasnik FK Sarajevo) koji je odlučio da klub iz svojih tradicionalnih "plavo-bijelih" boja pređe u "crveno-crnu" kombinaciju koja mu se više sviđala.

 

To je izazvalo bijes navijača, čak i bojkot pa se poslije tri sezone Kardif ipak vratio svojim primarnim bojama.

Ni Lids nije bolje prošao kada je probao novi grb, koji je naišao na osudu i koji je izgledao kao da su ga radili amateri.

Zato je FA donio odluku da klubovi neće smjeti da mijenaju svoje grbove i boje sve dok ne dobiju "zeleno svijetlo" od navijača.

“Ako se utvrdi da je klub prekršio pravila, FA može preduzeti mjeru i narediti klubu da vrati prošli grb ili boje na domaćem dresu”, prenosi Englesko udruženje navijača.

“Cilj ovih pravila je staviti navijače u središte donošenja odluka oko važnih pitanja o klupskom nasljeđu”.

Njavaljen je još jedan propis, koji bi trebao da ide na ruku navijačima, a to je da se stopiraju odluke o selidbama ekipa i stadiona na neku drugu lokaciju.

Pravilo o grbovima i bojama vrijedi od ove sezone i to u prvih pet rangova muške te najviša dva ranga ženskih liga.

FA je priopćio kako će početi razmišljati o sličnim pravilima i za odluku o selidbi momčadi i stadiona na neku drugu lokaciju. Pravilo o grbovima i bojama vrijedi od ove sezone i to u prvih pet rangova muške te najviša dva ranga ženske igre.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније