Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

P.R.

09. 08. 2022. 14:49   >>  14:49

FK ARSENAL I PORTO MONTENEGRO

Oko 80 stipendija za djecu iz Boke za pohađanje kampa Reala

Porto Montenegro je prepoznao značaj sportskog turizma, značaj lokalne zajednice. Kompanija je napravila fantastičnu donaciju, pa će naša djeca besplatno pohađati kamp. Ovo je društvena odgovornost na najvišem nivou, ovo je pokazatelj kako jedan strateški investitor brine o lokalnoj zajednici. Kada se radi na zdravim osnovama, rezultat ne može da izostane, kazao je predsjednik Upravnog odbora FK Arsenal Dejan Kandić.

Kompanija Porto Montenegro sponzorisaće oko 70 djece iz Tivta, koja će pohađati ovaj kamp, čulo se na današnjoj pres konferenciji predstavnika FK Arsenal Tivat, Opštine Tivat i Porto Montenegra.

Predsjednik UO FK Arsenal Dejan Kandić, predsjednik Opštine Željko Komnenović i predstavnik kompanije Porto Montenegro Danilo Kalezić, danas su zajedno predstavili sportske novitete u Tivtu, uključujući i fudbalski kamp Real Madrida koji je u toku.

"Neizmjerno smo srećni jer se radi o djeci, tivatskoj djeci. Ipak, ne samo tivatska i to pokazuje širinu koju ima FK Arsenal, Porto Montenegro i Opština Tivat. Fantastičan projekat je počeo prije dvije nedjelje, traje još tri, nešto što nije viđeno i treba da postane tradicija. Ne znam koliko je javnost upoznata i svjesna da je u Tivtu Real Madrid kamp. Svi znamo ko je Real Madrid u svjetskom fudbalu, to je fantastična vijest za naš grad i Crnu Goru. Drago nam je što je kompanija Porto Montenegro prepoznala značaj sportskog turizma, značaj lokalne zajednice i napravila takav kamp. Kompanija je napravila fantastičnu donaciju pa će djeca besplatno pohađati kamp. Ovo je društvena odgovornost na najvišem nivou, ovo je pokazatelj kako jedan strateški investitor brine o lokalnoj zajednici. Kada se radi na zdravim osnovama, rezultat ne može da izostane", kazao je Kandić, prenosi Radio Tivat.

On je najavio da će donacijom biti obuhvaćena i djeca iz Kotora, Budve i Igala.

“Oni će biti, u manjem broju, polaznici ovog kampa. To pokazuje da Porto Montenegro nije kompanija koja se društveno odgovorno ponaša samo u Tivtu”, istakao je Kandić.

“Sami pregovori oko realizacije kampa krenuli su još u februaru, kada smo misili kako da podržimo sezonu zbog sugrađana i gostiju koji imaju temu “gdje sa djecom” kako ne bi boravili samo na plaži, nego imali edukativni, sportski kamp. Dali smo oko 80 stipendija za djecu iz Boke, ali isto tako je komercijalno kamp okrenut prema svima onima koji ljetuju u Tivtu. Tokom dvije sedmice kamp je pohađalo 61 dijete, od toga četiri djevojčice. Imamo prijavljene iz svih krajeva svijeta. Trener zadužen za rad sa djecom, u ime fondacije Real Madrid, je Huan Karlos Benito, a dva asistenta aktivno uključena u rad i sprovođenje metodologije, su treneri mlađih kategorija FK Arsenal”, istakao je Kalezić.

On je dodao da “paket” ne podrazumijeva samo treninge, već je tu uključena hidratacija, energetska hrana za djecu, kao i sertifikati o uspješno završenom kampu, kao i bedževi Real Madrida za polaznike koji se dodjeljuju na dan zatvaranja.

“Svakako, od početka smo ohrabrivali i djevojčice da se prijave, već je nekoliko polaznica i ovom prilikom želimo da prenesemo poruku da je kamp otvoren i za dječake i za djevojčice”, istakao je Kalezić i najavio dolazak jednog velikog imena svjetskog fudbala i igrača Real Madrida, krajem avgusta. Ne otkrivajući ime, Kalezić je kazao da će o tome moći više govoriti nakon što logistika bude potvrđena.

Tivat krupnim korakom grabi ka epitetu da bude kosmopolitski grad, kazao je Komnenović.

“To ne može biti bez najbliže saradnje Tivta i starteških investitora. Moram izdvojiti Porto Montenegro kao svijetao primjer i na dnevnoj osnovi sarađujemo. Rezultat ove saradnje je Arsenal, na šta smo svi izuzetno ponosni. Postigli smo istorijski rezultat i nećemo se na tome zadržati. Omladinski pogon tivatskog Arsenala broji oko 300 mališana. To je armija mladih sportista. To je svrha postojanja i lokalne uprave i bilo koga ko želi da ima atribut društveno odgovornog poslovanja. U fokusu su djeca i izražavam iskrenu zahvalnost menadžmentu Porto Montenegra što je prepoznao i dao djeci šansu da uče vještine fudbala od najboljih. Tivat postaje mjesto gdje se okupljaju najbolji, on postaje elitna destinacija. Posebna je drž u razgovorima sa Porto Montenegrom što se svi vrlo brzo realizuju i građane vide te rezultate”, kazao je Komnenović ističući važnost ovog kampa.

On je podsjetio i na kamp FK Dinamo iz Zagreba i kazao da se vode intezivni pregovori oko investicija na stadionu Arsenala sa Fudbalskim savezom Crne Gore.

“Nama je glavni cilj da Arsenal igra prvoligaške utakmice u Tivtu. Savez je obećao maksimalnu podršku i vjerujem da ćemo vrlo brzo, nakon dobijanja projektne dokumentacije, ući u rekonstrukciju terena i dodatnih sadržaja, prvenstveno svlačionica i rasvjete. Kao što znate, na pomoćnom stadionu su instalirani reflektori u saradnji Opštine i FSCG. Podsjetio bih da su prve utakmice u ovom dijelu istočnog Mediterana igrane upravo u Tivtu pod reflektorima sa brodova. Sada će biti sa modernom rasvjetom, koju će dobiti i glavni teren”, kazao je Komnenović i najavio nove projekte u saradnji sa Porto Montenegrom.

Najavljen je međunarodni kulturni događaj, zakazan za septembar, koji će, kako je istaknuto, u svom imenu sadržati “Tivat”.

Govoreći o novim zajedničkim projektima, i lokalna samouprava i Porto Montenegro, ističu da su u fokusu sport i kultura, a iznad svega razvoj Tivta kao elitne turističke destinacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније