Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V. [ Beta ]

08. 08. 2022. 21:10 >> 21:07

BORUSIJA DOVELA POJAČANJE

Modest kao zamjena za Alea

Dosadašnji fudbaler Kelna Antoni Modest potpisao je danas jednogodišnji ugovor sa Borusijom iz Dortmunda.

Klub je doveo francuskog napadača kao zamjenu za Sebastijena Alea koji će neodređeno odsustvovati sa terena pošto boluje od tumora testisa.

Modest je prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor sa klubom iz Dortmunda.

"Donijeli smo svesnu odluku posle analize prošle sezone da dovedemo klasičnijeg napadača koji našoj ofanzivnoj igri daje više na fizičkom planu, koji je dobar u igri glavom i koji je pretnja protivničkom golu", rekao je sportski direktor Borusije Dortmund Sebastijan Kel.

Dortmund je u tu svrhu ovog ljeta doveo Alea iz Ajaksa za 31 milion eura, ali je on morao da napusti pripreme zbog bolesti i daljeg liječenja.

"S obzirom na prirodu njegove bolesti, drago nam je što smo u kratkom roku uspjeli da dovedemo napadača kakav je Antoni Modest", dodao je Kel.

Modest je u Bundesligi igrajući za Keln i Hofenhajm odigrao 190 utakmica, postigao 83 gola i imao 16 asistencija. Francuski 34-godišnji napadač je prošle sezone u 32 prvenstvene utakmice za Keln postigao 20 golova.

"Ponuda Dortmunda pružila mi je jedinstvenu priliku da i u mojim godinama igram u Ligi šampiona, da se dokažem na najvišem nivou", naveo je Modest.

On je zahvalio Kelnu što mu je dozvolio da ode, ali njegov odlazak nije obradovao trenera Štefena Baumgarta.

"Muka mi je od toga", rekao je Baumgart u nedjelju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније