Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

08. 08. 2022. 19:43 >> 19:40

SUĐENJE BIVŠEM FUDBALERU JUNAJTEDA

Tužilaštvo: Ružnija i zlokobnija strana Gigsovog karaktera

Bivši fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs namjerno je glavom udario svoju bivšu djevojku, navelo je tužilaštvo na suđenju koje je danas počelo u Mančesteru.

Gigs je optužen da je 1. novembra 2020. godine napao Kejt Grevil i nanio joj tjelesne povrede u njegovoj kući u Vorsliju, u Mančesteru. On je, takođe, optužen i za napad na njenu mlađu sestru Emu tokom istog incidenta.

Osim toga, 48-godišnji Gigs se suočava i sa optužbama za "kontrolisanje i prisilno ponašanje" protiv svoje bivše djevojke u periodu od avgusta 2017. do novembra 2020. godine.

Gigs je odbacio sve optužbe.

Tužilac Piter Rajt rekao je da je odnos Gigsa i Grevil "bio isprekidan aktima nasilja i nestabilnosti" i da je njegov privatni život "uključivao zlostavljanje, kako fizičko tako i psihičko", prenio je BBC.

Otvarajući slučaj protiv Gigsa, Rajt je rekao da je ovo priča o "kontroli i prinudi" žene koja je mislila da je voljena i poštovana.

On je naveo da je Gigs "idealizovan" zbog vještina na terenu, ali da iza zatvorenih vrata ima "mnogo ružniju i zlokobniju stranu svog karaktera". Rekao je poroti da će čuti da je u vezi bilo uspona i padova i da se Gigs viđao sa nekim drugom dok je bio u vezi sa Grevil.

"Na kraju, nakon godina turbulencije, kada joj je 'vaga pala sa očiju', shvatila je da treba da se skloni od njegovog uticaja", dodao je.

Rajt je istakao da je odluka o raskidu veze dovela do incidenta koji se dogodio 1. novembra 2020.

Opisujući dešavanja iz te večeri, tužilac je rekao da je Grevil rekla sestri da će ostaviti Gigsa prije nego što se vrati kući, ali da je on stigao prije toga i da je počela rasprava.

"Rasprava je došla do usijanja. Pokušao je da zgrabi njen telefon. Gurnuo je Grevil na pod i napravio joj modricu na ruci, bili su na podu kada se njena sestra Ema umešala u pokušaju da spriječi dalje nasilje. Gigs je tada namjerno udario Emu laktom u vilicu. On je zatim potpuno izgubio samokontrolu i namjerno je glavom udario Kejt Grevil", rekao je Rajt.

Gigs je tada priznao da je izgubio kontrolu te večeri i da je glavom udario Grevil.

Poroti je rečeno da će svjedoci, između ostalih, biti i bivši trener Mančester junajteda Aleks Ferguson i bivši fudbaler tog kluba Gari Nevil.

Gigsov branilac Kris Dou rekao je da njegov klijent prihvata da je bilo "manjeg i slučajnog kontakta" tokom navodnog napada, "ali da se ni izbliza nije radilo o kriminalnom napadu".

On je dodao da je Gigs podsticao ambicije njegove tadašnje djevojke i podržao njenu odluku da ode u inostranstvo da nastavi karijeru.

Dou je naveo da su se Gigs i Grevil "ponašali kao djeca koja se svađaju" u svojoj vezi i da postoje "linije koje Gigs nikada ne bi prešao".

"Nijednom nije upotrebio protivzakonito nasilje protiv Grevil. Optužbe su zanosvane na izvrtanju, preuveličavanju i lažima", rekao je on.

Očekuje se da će suđenje trajati 10 dana.

Sudija je upozorio porotnike da ne razgovaraju o slučaju sa drugima i da o njemu ne pišu na društvenim mrežama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније