Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V. [ Beta ]

08. 08. 2022. 18:18   >>  18:17

BRAZILSKA LEGENDA

Zagalo pušten iz bolnice

Brazilska fudbalska legenda Mario Zagalo pušten je iz bolnice 12 dana pošto je liječen od respiratorne infekcije.

Izvor Frans presa iz bolnice povrdio je danas da je 90-godišnji Zagalo pušten, nakon što je 26. jula primljen na intenzivnu negu.

Zagalo je pušten u nedjelju, a brojni brazilski fudbalski velikani, među kojima su Pele i Bebeto, poželeli su mu brz oporavak.

Zagalo je na društvenim mrežama naveo da je "poslije teških dana ponovo na 113 odsto" i zahvalio je svima na podršci.

On je objavio i fotografiju kako sjedi u bolničkim kolicima i drži palac nagore.

"Šaljem želje za dobro zdravlje, prijatelju", naveo je Pele, koji je sa Zagalom osvojio titule svjetskog prvaka 1958. i 1962. godine.

"Neka te bog blagoslovi", poručio je Bebeto.

Zagalo je bio prvi koji je kao igrač i trener osvojio Svjetsko prvenstvo (1958, 1962, 1970), prije nego što je to uspjelo Francu Bekenbaueru (1974, 1990) i Didijeu Dešanu (1998, 2018).

On je jedini učesnik pet Svjetskih prvenstava, od kojih je samo jedno izgubio, 1998. godine od Francuske. Na turniru u SAD 1994. godine bio je pomoćnik Karlosu Albertu Pareiri, kada je Brazil osvojio četvrtu od pet titula svjetskog prvaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније