Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ L.V./M.V. ]

05. 08. 2022. 22:58   >>  06. 08. 2022. 11:34

POČELA PREMIJER LIGA

Odličan start Arsenala, tri boda protiv Palasa

Engleska Premijer liga počela je utakmicom u Londonu, u kojoj je na gostujućem terenu Arsenal savladao Kristal Palas sa 2:0. Velika očekivanja imaju navijači Arsenala od renoviranog tima, a da bi te ambicije bile ispunjene, "Tobdžije" moraju da pobjeđuju od starta, posebno rivale kakav je Kristal Palas.

Nije sve u ekipi Mikela Artete funkcionisalo savršeno, ali je Arsenal bio bolji rival. U 20. minutu je posle kornera Zinčenko glavom poslao loptu ka Martineliju, koji je lako ubacio u mrežu Guaite. U finišu prvog poluvremena Palas je imao dvije najbolje prilike za izjendačenje, obje preko Eudara.

Prvi put je u 42. minutu Ramsdejl magično intervenisao, kad je Eduar šutirao glavom, drugi put tri minuta kasnije, tada je napadač domaćih izblokiran, sjajan je u tim trenucima bio Džaka.

U nastavku je Palas imao još dvije solidne prilike. I opet je prvi put Ramsdejl bio odličan, prilikom udarca Ezea, drugi put je Zahin šut odlično izblokiran, prenosi Sport Klub. 

Svi ti promašaji kažnjeni su u 86. minutu, Saka je primio loptu u šesnaestercu rivala iskosa sa desne strane, oštro je centrirao, a Guei je glavom nespretno skrenuo loptu u sopstvenu mrežu.

Arsenal je prošle sezone završio na petom mjestu i pred sam kraj takmičenja ispustio je plasman u Ligu šampiona, dok je Kristal Palas odigrao dobru sezonu i učvrstio se kao stabilna ekipa sredine tabele.

Na čelu Kristal Palasa je legenda Arsenala i nekadašnji kapiten Patrik Vijera.

U sjeverni London u ovom prelaznom roku stigli su Garbijel Žezus i Aleksandar Zinčenko iz Mančester Sitija, kao i talentovani Fabio Vijera iz Porta.

Subotnji program na ostrvu otvoriće Fulam i Liverpul od 13 sati i 30 minuta.

Fulam je povratnik u Premijer ligu, pojačali su se Berndom Lenom na gol liniji, a i ove sezone predvodiće ih srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, koji je prošle sezone u Čempionšipu postigao 43 gola.

Prethodni put Fulam se u najvišem rangu zadržao samo jednu sezonu, pa će sada pokušati da se ustabile i obezbijede premijerligaški fudbal na Krejvin kotidžu i sljedeće sezone.

Liverpul je, kao i prethodnih godina, uz Mančester Siti glavni favorit za titulu, a u ovosezonsku trku ulaze oslabljeni za Sadija Manea koji je pojačao Bajern Minhen.

Kao njegova zamjena angažovan je Darvin Njunez, koji je prošle sezone u dresu portugalske Benfike postigao 34 gola na 41 utakmici.

Redsi su prethodnog vikenda savladali Siti u Komjuniti šildu i osvojili prvi trofej u novoj sezoni.

Istog dana od 16 sati na programu su utakmice Lids – Vulverhempton, Njukasl – Notingem Forest, Totenhem – Sautempton i Bormut – Aston Vila.

Lids je preživio dvije sezone u najvišem rangu, a to je za klubove najkritičniji period pri prelasku u viši rang, dok je Vulverhempton jedna od najstabilnijih ekipi u Engleskoj posljednjih nekoliko godina.

Njukasl, iako su izostala krupna imena o kojima se govorilo tokom ljeta, u novu sezonu ulazi samouvjereno, a u prvom kolu igraće protiv velikana engleskog i evropskog fudbala Notingem Foresta koji se u najviši rang vratio nakon 23 godine.

Everton i Čelsi zatvoriće sjutrašnji program, a početak utakmice zakazan je za 18 sati i 30 minuta.

Te ekipe prošle su kroz turbulentan period u drugom dijelu prošle sezone, Everton je do samog kraja strijepio za opstanak, a Čelsi je imao neizvjesnosti zbog situacije sa dugogodišnjim vlasnikom, ruskim tajkunom Romanom Abramovičem.

Čelsi je uprkos tome odigrao dobro do kraja sezone, a ljetnji prelazni rok obilježen je odlaskom Ridigera kojeg je zamijenio Kulibali, najvećim pojačanjem u posljednjih nekoliko godina Rahimom Sterlingom, kao i dolaskom Kukurelje, koji bi ubrzo trebalo da bude ozvaničen.

U nedjelju od 15 sati igraće Lester-Brentford i Mančester Junajted-Brajton, a od 17 sati i 30 minuta Vest Hem će dočekati aktuelnog šampiona Mančester Siti.

Mančester Junajted se pojačao Eriksenom, a kako prelazni rok još traje, neizvjesna je situacija sa najvećom zvijezdom tima Kristijanom Ronaldom, čiji ostanak priželjkuje strateg crvenih đavola Erik Ten Hag.

Građani u novu sezonu ulaze pojačani jednim od najboljih napadača u Evropi, Erlingom Halandom, pa se od njih i ove sezone može očekivati atraktivan fudbal, mnogo golova i borba za trofeje u svim takmičenjima.

Prošle sezone iz Premijer lige su ispali Barnli, Votford i Norič, a zamijenili su ih Fulam, Bornmut i Notingem Forest.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније