Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

31. 07. 2022. 14:17   >>  14:14

IZBOR NOVINARA

Nkunku najbolji igrač prošle sezone u Bundesligi

Fudbaler Lajpciga Kristofer Nkunku proglašen je danas za najboljeg igrača Bundeslige za sezonu 2021/22, u izboru njemačkih novinara.

Francuski napadač je osvojio 134 boda, šest više od dvostrukog osvajača nagrade Roberta Levandovskog, koji je u prelaznom roku napustio Bajern i otišao u Barselonu.

"Veoma sam počastvovan i znam da cijenim ovakvu nagradu. Prije svega moram da se zahvalim svom timu, treneru i svim saradnicima. Bez njihove podrške ne bi bilo moguće odigrati ovakvu sezonu. To je velika čast i znam kako da cijenim takvu nagradu. Sada gledam napred", rekao je Nkunku, prenio je njemački "Kiker".

Nkunku je prošle sezone postigao 20 golova, uz 13 asistencija u Bundesligi. On je postao drugi Francuz koji osvaja ovu nagradu, poslije Franka Riberija, koji je to učinio 2008.

Glasanje koje organizuje Kiker obavlja se od 1960. godine i u njemu učestvuje više od 700 njemačkih sportskih novinara.

Na trećem mestu je završio golman Ajntrahta iz Frankfurta Kevin Trap, koji je sa klubom osvojio Ligu Evropa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније