Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V. [ Beta ]

26. 07. 2022. 17:14 >> 17:11

UGLAVNOM U DOHI

Većina reprezentacija smještena u radijusu od 10 kilometara na SP u Kataru

Čak tri četvrtine reprezentacija od 32 tima učesnika Svetskog prvenstva u Kataru biće smještene u radijusu od 10 kilometara u glavnom gradu Dohi i njegovoj okolini, saopštila je danas FIFA.

Katar će biti najmanja zemlja domaćin Svjetskog prvenstva, četiri puta manja od sljedeće najmanje Švajcarske, koja je bila domaćin 1954. godine.

Od 32 reprezentacije učesnice, 24 će imati svoje baze u glavnom gradu Dohi i njenim predgrađima.

Engleska, Njemačka i Belgija su među osam timova koja će biti smještena dalje.

Za razliku od prethodnih turnira, sve reprezentacije će boraviti u istom hotelu tokom čitavog takmičenja i koristiće jednu trening bazu.

Tokom prethodnih Svjetskog prvenstva u Rusiji neke baze su bile udaljene čak 2.100 kilometara, i selekcije su se u velikoj mjeri oslanjale na vazdušni saobraćaj da bi došle na utakmice.

Svjetsko prvenstvo počinje 21. novembra i traje do 18. decembra, i igraće se na osam stadiona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније