Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V. [ Beta ]

21. 07. 2022. 15:38 >> 15:35

TRENER ARSENALA ZADOVOLJAN

Arteta: Svi smo srećni zbog dolaska Zinčenka

Trener Arsenala Mikel Arteta rekao je da je Oleksandr Zinčenko izuzetan fudbaler i da mu je drago što će pojačati ekipu.

"Sa nama je u Orlandu, moraju se obaviti još neke formalnosti kako bi se sve završilo oko transfera, ali svi smo izuzetno srećni što je došao. Poznajem tog fudbalera vrlo dobro, on je izuzetan igrač i neko ko će nam u svlačionicu donijeti takmičarski duh", rekao je Arteta, prenio je Skaj.

Zinčenko će iz Mančester sitija preći u Arsenal, nakon što su se klubovi dogovorili o transferu vrijednom 32 miliona funti.

On će biti peto pojačanje londonskog kluba u ljetnjem prelaznom roku, poslije dolazaka Gabrijela Žezusa, Fabija Vijeire, Meta Tarnera i Markinjosa.

Jedini igrač koji je do sada napustio klub je Aleksandar Lakazet.

U Sitiju kod trenera Pepa Gvardiole, Zinčenko je igrao lijevkog beka, a na međunarodnoj sceni igrao je u veznom redu.

"Može da igra na obije pozicije. On je na početku karijere bio prirodna 'desetka', a mi smo ga u Mančester sitiju prebacili na lijevog beka, što može da donese mnogo našem načinu igre. Ta svestranost će biti važna za ekipu pošto imamo igrače koji su specifični bekovi i zaista sam srećan", naveo je Arteta.

"Imamo veliku ekipu, moramo da donesemo odluke u vezi igrača koji neće stalno dobijati šansu, da budemo pošteni prema njima, a taj proces će početi uskoro. Moramo to da uradimo", dodao je trener londonskog kluba.

Arsenal je na predsezonskoj turneji po SAD ostvario sve četiri pobede, a posljednju jutros, protiv Orlando sitija 3:1. Golove su postigli Gabrijel Martineli, Edi Nketija i Ris Nelson, dok je strijelac za američki tim bio Fakundo Tores.

Na turneji po SAD je nekolicina premijerligaških klubova. Šampion Mančester siti jutros je pobijedio Ameriku u Hjustonu sa 2:1 golovima Kevina de Brujnea. Novi fudbaler Sitija Erling Holand nije igrao.

Čelsi je izgubio od Šarlota poslije izvođenja jedanaesteraca 5:3, pošto je u regularnom dijelu bilo 1:1, a Everton je izgubio od Minesote junajted sa 0:4.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније