Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V. [ Beta ]

05. 07. 2022. 17:45 >> 17:43

PROTIV SAUDIJSKIH VLASNIKA

Majnc igra prijateljski meč sa Njukaslom uprkos protestu navijača

Fudbalski klub Majnc saopštio je danas da će odigrati prijateljsku utakmicu sa Njukaslom, uprkos protestu svojih navijača koji ne žele meč protiv kluba u vlasništvu konzorcijuma iz Saudijske Arabije.

Navijači Majnca i trećeligaša Minhena 1860 protestovali su zbog takozvanog "sportskog pranja" imidža Saudijske Arabije, odnosno zbog korišćenja sportskih manifestacija da se popravi slika o toj zemlji, prije svega zbog pitanja poštovanja ljudskih prava.

"Njukasl junajted nije samo fudbalski klub, već sredstvo za sprovođenje interesa režima koji gazi ljudska prava i čija je politika dijametralno suprotna vrednostima koje Majnc zastupa", naveli su navijači u saopštenju.

Uprava Majnca ponudila je navijačima da razgovaraju o tome, ali je saopštila da će se utakmica odigrati 18. jula u trening kampu u Austriji, prema obavezama iz ugovora.

Uprava je istakla da Majnc ima malo prilika da igra protiv vodećih evropskih klubova.

"Iz perspektive sporta, ne možemo da odustanemo od ove utakmice. Jednostrano otkazivanje, koje neki od naših navijača traže je nezamislivo. To bi moglo imati ozbiljne pravne i ekonomske posljedice po nas zbog ugovornih obaveza i zbog toga što se u principu držimo naših sporazuma", rekao je sportski direktor Majnca Kristijan Hajdel.

Otkako je konzorcijum iz Saudijske Arabije u oktobru kupio većinski udio Njukasla, ekipa je na zimske pripreme išla u Saudijsku Arabiju, a klub je izbacio rezervni dres, zeleno-bijeli, u bojama saudijske reprezentacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније