Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

O.Z.

02. 07. 2022. 08:57 >> 08:55

20 GODINA OD OSVAJANJA "BOGINJE"

Zlatna postava Brazila iz 2002. godine ponovo na okupu

Jedan od najjačih sastava koje je reprezentacija Brazila ikada imala, ona sa Svjetskog prvenstva iz 2002. godine, okupila se u Rio de Žaneiru.

Brazilski fudbaleri proslavili su 20. godišnjicu osvajanja titule svjetskog prvaka, koja je ujedno i posljednja za ovu slavnu selekciju.

U Rio de Žaneiru organizovana je posebna svečanost sa brojnim zvanicama, a "društvo" im je pravio upravo onaj pehar kojeg je družina podigla 2002. godine na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji, piše portal Kliks.

Na ceremoniji bio je prisutan gotovo cijeli tim koji je osvojio titulu prvaka svijeta. Među njima bili su Ronaldo, Rivaldo, Kafu, Dida, Edilson, Lusio...

Svi su nosili dresove s brojevima u kojima su nastupili 30. juna 2002. godine. Među najvećim zvijezdama koje nisu bile prisutne izdvajaju se bivši osvajači Zlatne lopte Ronaldinjo i Kaka.

Za ovu generaciju važi da je jedna od najboljih reprezentacija ikada, a mnogi misle da je čak i na samom vrhu. Kapiten ove ekipe iz 2002. godine Cafu održao je emotivan govor i obratio se svojim bivšim saigračima na manifestaciji.

Mnogi od ovih legendarnih fudbalera ostali su u sportu, dok neki žive mirnim životom. Tako Rivaldo uživa s porodicom na Floridi i daleko je od fudbala.

S druge strane, Ronaldo je vlasnik dva kluba (Valjadolid i Kruzeiro), dok je Kafu pokrenuo humanitarnu organizaciju i pomaže siromašnima u Brazilu. Žilberto Silva je danas fudbalski menadžer, a radio je i kao tehnički direktor u Panatinaikosu, dok se Roberto Karlos okušao u trenerskom poslu, navodi Kliks.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније