Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

27. 06. 2022. 17:48   >>  17:46

BUNDESLIGA

Jovetić dobio novog predsjednika kluba: Vođa navijača na čelu Herte

Berlinska Herta našega Stevana Jovetića, dobila je juče novog predsjednika kluba veoma interesantne pozadine.

U pitanju je 41-godišnji Kaj Bertnstain, vlasnik agencije za komunikacioni menadžment, ali ono što je interesantno kod njega, on je vođa ultrasa Herte tačnije bio je dvije decenije član navijačke grupe "Harlekins Berlin '98".

Bernstain je dobio 1.670 glasova od ukupno 3.016 (koliko je imalo pravo glasa), a dobio je bivšeg poslanika Demohrišćanske stranke u Bundestagu i advokata Franka Stefla koji je važio za velikog favorita prije glasanja.

U Njemačkoj je ova vijest dočekana kao pobjeda pravog jezgra navijača berlinskog kluba, u odnosu na "uštogljenu elitu koja se udaljila od običnih ljudi".

Novi predsjednik Herte je bio osnivač podgrupe "Harlekins Berlin '98" koja važi za vodeću na tribini njemačkog kluba. Često je mogao da bude viđen sa megafonom, kako baš vodi navijanje na Olimpijskom stadionu.

U svom prvom obraćanju, nakon što je izabran na novu funkciju, Bernstain je poručio da je klub dugo vremena bio "na intezivnoj njezi" , kao i da ga treba "ozdraviti iznutra".

"Vrijeme je za novi start" kaza je on na oduševljenje prisutnih.

Herta se jedva spasila u Bundesligi, budući da su igrali baraž za opstanak, u kojem su u Berlinu izgubili 0:1 od takođe posrnulog velikana HSV-a, ali su potom dobili na gostovanju u Hamburgu sa 0:2 i tako obezbjedili opstanak u elitu.

Bernstain će na funkciji da zamijeni Vernera Gegenbauera, koji je 14 godina obavljao tu funkciju, ali je u posljednje vrijeme ušao u otvoteni sukob sa vlasnikom kluba Larsom Vindhorstom, koji je u proteklim sezonama upumao ogromne svote novca, ali rezultati nisu opravdali ulaganja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније