Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ M.V. ]

18. 06. 2022. 18:43 >> 18:43

PREMIJER LIGA

Američki konzorcijum zainteresovan za kupovinu Evertona

Vlasnik Evertona Farhad Moširi vodio je razgovore sa predstavnicima konzorcijuma sa sjedištem u SAD koji bi mogli da dovedu do preuzimanja kluba. Iako se tvrdi da su pregovori u ranoj fazi, čini se da je sada na stolu opcija da se milijarder rođen u Iranu odrekne kontrole nad klubom sa "Gudison parka".

Prema "Gardijanu", početni razgovori između Moširija i konzorcijuma na čelu sa bivšim izvršnim direktorom Mančester junajteda i Čelsija Piterom Kenjonom vođeni su o mogućnostima ulaganja u novi teren vrijedan 500 miliona funti, koji se gradi na Bramli Mur doku.

Tokom tih razgovora, međutim, postalo je jasno da postoji potencijal za značajniji posao. 

Zainteresovani konzorcijum uključuje Macieka Kaminskog, izvršnog direktora kompanije Talon Real Estate sa sedištem u Mineapolisu, i američkog biznismena i izvršnog predsjednika kompanije Barrick Gold Corporation, Džona Torntona. Ali pretpostavlja se da postoji niz drugih strana koje prate razvoj događaja i koje bi bile zainteresovane za klub ako bi postao dostupan za kupovinu.

Tek prošle nedjelje Moširi je napisao otvoreno pismo navijačima kada je rekao da je "posvećen obezbjeđivanju budućeg uspjeha kluba".

"Vaša nevjerovatna podrška se nikada ne uzima zdravo za gotovo i zajedno idemo napred", rekao je on. 

Međutim, sa značajnim troškovima novog stadiona – za koji je Moširi 2019. godine obećao da će nadoknaditi nedostatak sredstava – i klub koji pokušava da dovede svoje finansije u red nakon gubitaka od više od 370 miliona funti u poslednje tri godine, čini se da je stav o prodaji fleksibilniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније