Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

14. 06. 2022. 18:38 >> 18:44

TRENER BUDUĆNOSTI

Nedović: Veći smo klub od rivala i tako ćemo se postaviti

Budućnost će u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija igrati protiv Lapija sa Kosova, prvi meč je pod Goricom 7. jula, dok je revanš sedam dana kasnije (14. jul) najvjerovatnije u Prištini.

To je odlučeno današnjim žrijebom u Nionu. 

To je bio povod treneru "Plavo-bijelih" Aleksandru Nedoviću da prokomentariše protivnika.


“Prva impresija je činjenica da nas ne čeka dug i zahtjevan put, što je velika prednost u ovome periodu. Dok ne pogledamo rivala detaljno, ne možemo da pričamo o nekim pojedinostima i detaljima”, poručio je Nedović, za klupski sajt. 

On je najavio pripreme kluba na Zlatiboru, ali je i jasno dao do znanja da je naš klub veći od kosovskog predstavnika.

“Analiziraćemo ih dok budemo na Zlatiboru, gledaćemo sve njihove utakmice, pratiti jesu li aktivni na tržištu… Sigurno da Budućnost ne može da kaže da nije favorit, ali nećemo potcijeniti rivala, jer smo svjesni koliko se u posljednje vrijeme ulaže u tamošnji fudbal na svim nivoima, koliki su ugovori igrača… Međutim, Budućnost je veliki klub, veći od Lapija i sigurno ćemo se tako postaviti”, jasan je Nedović.

Lapi je tim iz Podujeva, osnovan je 1932. godine, a prethodne sezone je osvojio Kup Kosova pobijedivši Dritu 2:1 u finalu i četvrto mjesto u tamošnjoj Superligi.

Lapi je prethodne sezone na 36 utakmica ostvario 15 pobjeda, devet remija i 12 poraza uz gol razliku 57:44, a tim je sastavljen od domaćih igrača koji su ojačali stranci u vidu Hrvata Ćorića, Albanaca Pepošija i Prenčija, Meksikanca Rivere, Brazilca Firmina i Amadua iz Gane…

Trener Budućnosti se osvrnuo i na nova pojačanja. 

“Nadomjestili smo tri pozicije na kojima su nas napustili igrači tokom ljeta. Tražili smo takvog profila igrače, jer nam je trebalo čvrstine, brzine, hitrosti… Naravno, sada slijedi period adaptacije za svu trojicu, posebno za Lionela i Arijela koji dolaze sa drugog podneblja, ali na nama je da ih što prije prilagodimo”, rekao je Nedović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније