Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

25. 05. 2022. 18:09 >> 18:08

IZGRADIO KULT REPREZENTACIJE

Vaha o Maroku: Igrači nisu znali himnu, zabranio sam nargile, Plejstejšn...

Selektor Maroka Vahid Halihodžić komentarisao je svog bivšeg pomoćnika, ali i to kako je zaslužan za izgradnju kulta reprezentacije u toj afričkoj zemlji.

On je objavio spisak fudbalera na koje račun za prijateljsku utakmicu protiv SAD-a, ali i na dvije kalifikacione utakmice za Afrički kup nacija protiv Liberije i Južnoafričke Republike.

Na spisku i dalje nema fudbalera Čelsija Hakima Ziješa, dok su se u reprezentaciju vratili Nuser Mazrui koji je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Bajern Minhenom, kao i Amina Harita koji igra za ekipu Šalkea.

Popularni Vaha se posebno osvrnuo na svog pomoćnika, nekada legendarnog fudbalera Maroka, Mustafu Hađija, za kojeg je rekao da je "igrao dvostruke igre", te da mu je "radio o glavi" svo vrijeme.

"Razočarao me, njegovo ponašanje je bilo neprihvatljivo. Ali to je moja greška, ja sam ga birao", kazao je marokanski selektor.

Dostra je bilo priče oko njegovog eventualnog otkaza, zbog svađa sa prvim zvijezdama tima, koje je kasnije i odstranio iz nacionalne selekcije, ali nakon razgovora sa predsjednikom Saveza odlučeno je da ostane.

"Kada sam došao, atmosfera u ekipi Maroka nije bila dobra. Sada postoji kult reprezentacije. Nismo imali nijedan problem u 40 dana Afričkog kupa nacija. Moja povezanost s Marokom traje već 25 godina. Uvijek ću se ovdje dobro osjećati", kazao je on.

Vaha je dodao i da pojedini igrači nisu znači čak ni himnu, kao i da je uveo set pravila ponašanja.

"Kad sam preuzeo reprezentaciju rekao sam igračima:Zar vas nije sramota što ne znati himnu vlastite zemlje? Mnogi su je zatim naučili. Takođe, zabranio sam izlaske, pušenje nargile, igranje Plejstejšna cijelu noć... Radije ću tako raditi nego dopuštati da oni čine što im je volja".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније