Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

22. 05. 2022. 18:55 >> 20:03

PREMIJER LIGA

Siti velikim preokretom do titule, Gundogan heroj

Mančester siti je odbranio titulu u Premijer ligi, pošto je savladao Aston Vilu na "Etihadu" nakon velikog preokreta 3:2. "Građani" su tako sačuvali bod prednosti ispred Liverpula, koji je u posljednjem kolu bio bolji od Vulvsa 3:1.

Siti je tako stigao do četvrte titule u posljednjih pet godina.

Vila je odigrala najbolju partiju u sezoni, ali ni to nije bilo dovoljno da iznenadi Siti. Gosti su poveli u 37. minutu golom Keša, koji je pogodio glavom sa peterca nakon izvanrednog centaršuta Dinja.

U nastavku Siti je pritiskao rivala, ali osim šanse Žezusa nije napravio mnogo problema odbrani gostiju.

I onda u 69. minutu Vila je stigla do 2:0. Otkins je spustio loptu glavom Kutinju, koji se u prijemu oslobodio Laporta i sa 13-14 metara pogodio donji desni ugao Edersona.

Činilo se da je meč riješen, da titule ide ka "Enfildu", ali onda je uslijedila furiozona igra Sitija. Prvo je u 76. minutu Sterling sjajno centrirao sa desne stative, a Gundogan iz blizine glavom poslao loptu u mrežu.

Samo dva minuta kasnije Rodri je odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora izjednačio.

I onda u 82. minutu preokret - De Brujne je poslao loptu po zemlji, a Gundogan sa druge stative trese mrežu za ludnicu na "Etihadu".

Na "Enfildu", Vulvsi su poveli u trećem minutu golom Neta, da bi Mane sredinom prvog dijela poravnao.

Prokret su režirali Salah i Robertson u finišu meča.

Totenhem ide u Ligu šampiona, pošto je slavio na gostovanju Noriču 5:0. Po dva gola postigli su Son i Kuluševski, upisao se i Kejn.

Iz lige je ispao Barnli koji je na svom terenu izgubio od Njukasla 2:1, što je iskoristio Lids da trijumfom u Brenfordu 2:1 izbori opstanak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније