Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ M.V. ]

21. 05. 2022. 13:18   >>  13:43 1

NVO FUDBALSKA CG

"Tužilaštvo da reaguje, uvesti prinudnu upravu u FSCG"

Pretposljednje kolo u šampionatu Telekom 1. CFL izazvalo je brojne kontroverze a saopštenjem se oglasilo nevladino udruženje Fudbalska Crna Gora.  Kako su kazali, nakon nekog vremena, čekajuci formiranje Vlade Crne Gore i novih organa koji rukovode sportom, evidentno je da postoji nekoliko stvari ključnih za situaciju kakva je u fudbalu u našoj državi.

"Dešavanja tokom utakmica pretposljednjeg kola prvenstva 1.CFL samo potvrđuju sva naša prethodna ukazivanja koja sprovodi nelegitimno rukovodstvo FSCG sa svojom sudijskom organizacijom. Nismo jedini koji ukazuju na nepravilnosti koja se već duži period dešavaju na fudbalskoj sceni u Crnoj Gori. Napominjemo, saopštenja istaknutih međunarodnih sudija Milačića i Šćepanovića koji su sudili najvažnije i najteže mečeve u našem prvenstvu", rekli su iz Fudbalske Crne Gore. 

Navode da su "njihove riječi samo potvrda ukazivanja na nepravilnosti na koja naša organizacija ukazuje već odavno, a koja su dovela do toga da se kvalitet našeg fudbala trenutno kotira na 53 mjestu UEFA rang liste".

"Očekujemo da će novo rukovodstvo Ministarstva sporta i mladih konačno pokrenuti proces uvođenja prinudne uprave u FSCG koja bi u narednom periodu organizovala novi proces izbora na svim nivoima fudbalskog saveza. Naglašavamo da je trenutno fudbalsko rukovodstvo izabrano na neligitimnoj skupstini 30.juna 2021. godine i koje nije verifikovano kod nadležne institucije za sport. Nadležna inspekcija za sport je u prošlom periodu je utvrdila niz nepravilnosti i na osnovu tih prijava kaznila FSCG, a od koje ocekujemo da javno objavi sve nepravilnosti koje su ustanovljene u radu FSCG, a po prijavi naše organizacije"; piše u saopštenju. 

Takođe, traže i od Specijalno tužilaštvo da pokrene istrage o finansiranju i realizaciji projekata izgradnje fudbalskih stadiona širom Crne Gore, sa posebnim naglaskom na projektante i izvđace radova pomenutih objekata.

"Napominjemo još jednu nelogičnost - TV prava na prenos utakmica 1.CFL je preuzela nova kompanija. Sumnja je činjenica da je odbijena ponuda TV Arena, inače lidera u prenosima u regionu, a prihvaćena druga ponuda dajući prava čelniku FK Budućnost i potpredsjedniku FSCG, da bi ponovo nakon toga FSCG prava prenosa dogovorio sa domaćom TV kucom, MNE sport. Na kraju, pozivamo sve dobronamjerne i zaslužne fudbalske radnike da se pridruže i podignu svoj glas u cilju neminovnih, a prijeko potrebnih promjena koje će doprinijeti podizanju nivoa fudbala i organizacije u Crnoj Gori, kako bi se konačno krenulo sa dna koje smo već dotakli", navodi se u saopštenju koje su potpisali članovi Upravnog odbora NVU Fudbalska Crne Gore, Brajan Nenezić, Zoran Batrović i Rajo Vujadinović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније