Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

20. 05. 2022. 16:44   >>  17:32 1

PISANJE ITALIJANSKOG PORTALA

Đukanović novi dragulj crnogorskog fudbala, tražen u Seriji A

Crna Gora se razmahala novim fudbalskim draguljem, jer je 18-godišnji fudbaler podgoričke Budućnosti Viktor Đukanović, jedan od talenata koji bi mogao da se predstavi i na najvećoj svjetskoj sceni. Ovim riječima italijanski fudbalski sajt "TutoMerkatoVeb" je predstavio super talentovanog napadača podgorčkih "plavo-bijelih".

U tekstu ga opisuju kao klasičnog napadača, koji igra i po lijevom krilu, ali može i na svim pozicijama u napadu.

Posebno zadivljuje činjenica da je igrao već 60 utakmica kao profesionalac od kada je debitovao za prvi tim sa 16 godina.

Na klupskom sajtu je izašao intervju sa talentovanim fudbalerom sa posebnim osvrtom na njegov debi protiv Bokelja u kupu kada je zabio gol. Već naredno kolo je dobio priliku i u prvenstvu protiv Rudara i ponovo je iskoristio šansu na najbolji način i upisao se u strijelce.

Ove sezone je dao osam golova u CFL prvoj ligi, i još pet u nacionalnom kupu, gdje je Budućnost stigla do finala u kojem će igrati protiv Dečića.

Mladog fudbalera svi prate

Sa svim svojim kvalitetima, godinama i igri na najvećem nivou u Crnoj Gori, italijanski sajt navodi da je Đukanović privukao pažnju brojnih klubova širom Evrope.

Posebno je interesantan pojedinim klubovima iz Serije A.

"TutoMerkatoVeb" međutim napominje da je jedini problem taj što Đukanović nema papire Evropske unije, pa nije baš toliko lako naći klub koji želi da popuni to mjesto predviđeno za igraća van EU, a koje bi dali tinejdžeru.

Ipak sajt napominje da je u pitanju talenat svjetske klase, koji bi mogao da bude dobar za Seriju A

Vrijedan 1,5 miliona eura

S obzirom da dolazi iz Crne Gore, i da nastupa u ligi koja je na samom dnu Evrope po kvalitetu, cijena Đukanovića je dosta niža nego da se nalazi u nekoj boljoj ligi.

Ali ako se vidi cifra od 1,5 miliona koja je za crnogorske prilike ogromna svota novca, na italijanskom portalu smatraju da će podgorički tim već u narednim danima da dobije brojne ponude.

Crnogorci sjajni u Italiji

Nije fudbalska tajna da je Crna Gora upravo u Seriji A dala neke od najboljih fudbalera kontinenta. Dejan Savćević, Mirko Vučnić, Stevan Jovetić, Stefan Savić samo su neka od imena koja su se izgradila u Seriji A.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније