Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Beta ]

19. 05. 2022. 17:48 >> 17:45

ĐERAR PIKE U PROBLEMU

Špansko tužilaštvo istražuje ugovore za Superkup u S.Arabiji

Španski državni tužioci pokrenuli su istragu o ugovorima za utakmice domaćeg Superkupa odigrane u Saudijskoj Arabiji, nakon što su procurili audio snimci između predsjednika Fudbalskog saveza i fudbalera Đerara Pikea u vezi sa milionskim provizijama.

Državno tužilaštvo danas je saopštilo agenciji Asošiejted pres da je "nedavno pokrenuta istraga protiv korupcije".

Istraga je pokrenuta oko mjesec dana nakon što je onlajn dnevnik Konfidensijal objavio ukradene audio zapise između Pikea i predsjednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa.

Audio snimak otkrio je da je Pike pomogao u pregovorima o proviziji od 24 miliona eura, kako bi se utakmice španskog Superkupa igrale u Saudijskoj Arabiji.

Pikeova kompanija Kosmos grupa bi od saudijskih organizatora dobila četiri miliona eura po turniru za pregovore u dobijanju šestogodišnjeg ugovora, prenio je Konfidensijal, koji je u aprilu objavio audio snimak.

Pike, koji je odigrao dvije utakmice za Barselonu u Superkupu u Saudijskoj Arabiji, negirao je nepravilnosti i sukob interesa. Fudbalski savez Španije naveo je da "nema ništa nelegalno u transakcijama".

Istraga tužilaštva mogla bi da dovede do sudske istrage, a potom i do mogućeg sudskog spora ako se pronađu dokazi o prekršaju.

Fudbalski savez Španije promijenio je format Superkupa 2020. godine, kada je napravio turnir od četiri ekipe i prebacio takmičenje u Saudijsku Arabiju, kao dio dogovora kojim Savez navodno dobija 40 miliona dolara po turniru.

Istraga je pokrenuta poslije žalbe koju je podnio predsjednik Nacionalnog centra za obuku fudbalskih trenera Mihela Anhela Galana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније