Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ R.B. ]

28. 04. 2022. 14:52 >> 14:54

ZBOG REKONSTRUKCIJE

Barselona cijelu sezonu 2023/24. igra van Kamp noua

Fudbalski klub Barselona će tokom cijele sezone 2023/24. mečeve igrati na Olimpijskom stadionu, zbog rekonstrukcije "Kamp noua", saopštili su danas predsjednik kluba Đoan Laporta i gradonačelnica Barselone Ada Kolau.

Ovaj dugoročni projekat neće biti završen do sezone 2025/26, a planiran je tako da transformiše ne samo stadion već i cijeli sportski kompleks.

Za finansiranje radova Barselona je podigla kredit od 1,5 milijardi eura, 900 miliona evra za "Kamp nou" i 420 miliona za "Blaugranu", halu koju koriste košarkaški i rukometni klub.

Ostatak novca biće uložen u stadion "Johan Krojf", koji koristi rezervni tim.

"Tokom sljedeće sezone radovi će biti izvodjeni na prva dva nivoa tribina, što će omogućiti da ekipa igra na stadionu sa gotovo 100 odsto kapaciteta", rekao je Laporta.

Povratak fudbalera na "Kamp Nou" očekuje se u sezoni 2024/25, ali sa polovinom kapaciteta zbog radova.

Radovi će biti završeni u toku sezone 2025/26, a ni te sezone neće biti moguć pun kapacitet.

"Renoviranje ima za cilj poboljšanje u oblastima "održivosti, inovacija, tehnologije i pristupačnosti", navodi se u saopštenju katalonskog kluba.

Laporta je istakao da će to biti "najveći i najinovativniji sportski i trenažni prostor izgrađen u jednom gradu".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније