Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Miloš Nikolić ]

14. 04. 2022. 08:18 >> 13:29

PREGLED UTAKMICA

Liga šampiona: Klupko se odmotava

Ovogodišnje izdanje najjačeg klupskog fudbalskog takmičenja se privodi kraju. Od početka sezone, pa do danas, kako se bliži kraj sve više liči na pravu špansku sapunicu. Svjedočili smo mnogim iznenađujućima posrnućima, ali i nekim vrlo prijatnim iznenađenjima.

“Žuta podmornica” predvođena Unajem Emerijem, čovjekom koji je postao sinonim za Ligu Evrope, ove sezone pravi fenomenalne rezultate u Ligi šampiona. Nakon prvog preskočenog stepenika u vidu torinskog Juventusa, većina je to vidjela kao slučajnost. Viljareal je razuvjerio sve i dokazao da njihove pobjede protiv “velikih” nijesu slučajne.

U revanšu na Alijanc su poput ratnika stali u odbranu svojih, ne baš slučajnih, 1-0 iz prvog meča. Prvo poluvrijeme je proteklo bez većih iznenađenja, ali u prvom dijelu drugog je fenomenalni Robert Levandovski postigao gol za 1-0 i ukupnih 1-1. Sve je djelovalo kao da će minhenski Bajern ponovo ući u samu završnicu Lige šampiona, makar preko produžetaka, ali je Emerijev tim u 82. minutu utišao domaće navijače.

Reprezentativac Nigerije, inače VIljarealov rezervista, Samjuel Čukuveze u parvo vrijeme bio na pravom mjestu za loptu koju je poslao Đerar Moreno. Do posljednjeg zvižduka je Viljareal uspio da odoli naletima domaćih i tako zakaže mečeve sa Liverpulom.

Santiago Bernabeu, nikad puniji u posljednje tri godine, bio je mjesto derbija prvog dana četvrtfinalnih revanša. Real Madrid je u prvoj utakmici u Londonu neočekivano visokim rezultatom savladao domaći Čelsi. Naravno, zahvljajujući Karimu Benzemi, možda najpotcjenjenijem napadaču današnjice. Mlad tim Čelsija, predvođen Tomasom Tuhelom je od samog starta krenuo jako. Visoko pozicionirani štoperi i bekovi aktuelnog evropskog prvak su bili jasan znak da “plavci” žele da odmah idu na gol više i sustignu minus od dva gola iz prvog meča.

Meč je protekao znaku visokog inteziteta, ali prvi je poklekao Real. Čelsijev Mejson Maunt je u 15. minutu zatresao mrežu za 0-1, a asistirao mu je Timo Verner. Pritisak i želja tima iz Londona su se isplatili. U 51. minutu su postigli pogodak za 0-2 i totalni šok domaće publike. Gol je postigao fenomenalni Antonio Ridiger koji je tokom cijelog meča pravio probleme igračima Reala.

Čelsi je nastavio da napada, a 64. minut nam je donio gol o kojem se uveliko polemiše. Lopta se od noge odbila u ruku Markosa Alonsa, tako da je uticala na igru, te gol nije bio priznat. Taj momenat je možda i razbudio domaće igrače. S obzirom na to da je bilo tek 3-3 u ukupnom rezultatu, Čelsi nije posustajao, niti je smio. U 75. minutu je Timo Verner “napao” dubinu, osvojio proctor i prihvatio odličnu loptu Matea Kovačića za nevjerovatnih 0-3! Ali… Kraljevski klub ne bi to bio da nema sebi svojstven mentalitet. U 80. minutu smo vidjeli magičnu asistenciju Luke Modrića koja je bila 99% Rodrigovog gola koji na je donio produžetke. Gol je opravdano pao u drugi plan, sve je zadivila prelijepa Modrićeva lopta koju je poslao spoljnim dijelom stopala ka Rodrigu.

Na startu prvog produžetka se vidjelo da su igrači Reala mnogo iskusniji u takvim stvarima, te je nevjerovatni Karim Benzema postigao gol u 96.minutu za odlučujućih 2-3 i ukupnih 5-4 u korist Madriđana koji će u polufinalnu igrati protiv Mančester Sitija.

Možda i najmanje zanimljiv četvrfinalni par je bio onaj između Liverpula i Benfike. Pitanje favorita se nije dovodilo u pitanje, Liverpul je to i dokazao u prvom meču, ali ovaj put je bilo malo drugačije. Lisabonski velikan je na Enfildu “pokazao zube” i izborio remi, 3-3. Uprkos ovoj goleadi oni nisu izborili iznenađenje jer je Liverpul u prvom meču pobijedio sa 1-3.

Golove na Enfildu su postizali redom Konate u 21. minutu za domaće, nakon par minuta je Benfika poravnala zahvaljujjući Gonzalu Ramosu. U drugom poluvremenu je Klopov tim poveo sa čak 3-1 preko inspirisanog Roberta Firmina koji je bio strijelac oba gola. Benfika je nastavila da se nadigrava i izborila 3-3 preko Romana Jarmečuka u 72. minutu i talentovanog Darvina Njunjeza u 82.minutu.

Meč na Vanda Metropolitanu između Atletiko Madrida i Mančester Sitija nam nije donio previše fudbalskih stvari. Uostalom kao i manje-više svaki meč koji igra Atletiko Ćola Simeonea. “Jorgandžije” su zaista pokušavale da postignu gol koji bi im donio makar produžetke, ali bezuspješno. Tim Pepa Gvardiole odolio. Ali, to nije bilo sve… meč je obilježio detalj sa kraja utakmice. Reprezentativac i kapiten naše reprezentacije, Stefan Savić, izazvan reakcijom igrala Sitija nakon klizećeg starta Savićevog klupskog kolege Felipea je počupao za kosu Sitijevog Džeka Griliša. Taj potez je prouzrokovao totalni haos na terenu, a fizički obračun među igračima oba tima se nastavio čak i u tunelu.

Prvi polufinalni susreti između Liverpula i Viljareala, odnosno između Mančester Sitija i Real Madrida su zakazani za dvije nedelje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније