Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

04. 04. 2022. 12:56 >> 12:59

POTRESNA VIJEST HOLANDSKOG SELEKTORA

Van Gal: Bolujem od kancera prostate, do sad sam imao 25 tretmana

Selektor reprrezentacije Holandije, Luj Van Gal šokirao je svjetsku javnost, kada je tokom intervjua za holandski "RTL" izjavio da boluje od agresivnog kancera prostate.

On je u nastavku rekao da je do sada prošao 25 tretmana zračenjem, kaao i da je za bolest znala samo njegova porodica, dok je svoje zdrvastveno stanje uspješno skrivao od igrača i javnosti.

Posljednji tretman zračenja imao noć uoči žrijeba za Mundijal, u kojem je njegova Holandija smještena u grupu A sa Katarom, Senegalom i Ekvadorom.

"U većini slučajeva, od kancera prostate se ne umire. Kad se pojavi u ovakvom obliku, obično se dešava da su smrtonosne propratne bolesti", kazao je selektor Holandije, koji je u karijeri trenirao Ajaks, Barselonu, Mančester junajted, Bajern Minhen, AZ Alkmar.

"Imao sam povlašćen tretman u bolnici, Ulazio sam na zadnja vrata, a osoblje u bolnici je bilo divno prema meni, kao i moja porodica. Činjenica da javnost nije znala ništa do sada, govori o tome koliko imam lojalno okruženje", kazao je u intervjuu Van Gal.

On je u svom trećem mandatu na klupi Holandije.

Trenirao je "lale" od 2000. do 2001. godine, da bi u drugom periodu od 2012. do 2014. godine osvojio treće mjesto na Mundijalu u Brazilu.

On se 2019. godine povukao u penziju, ali je prihvatio poziv saveza Holandije da još jednom sjedne na mjesto selektora.

Van Gal je napomenuo da ne želi da ovo skrene pažnju fudbalera sa zajedničkog cilja, da što bolje prođu na SP u Kataru.

Nakon ovog intervjua Van Gal je je primio brojne poršku iz svijeta fudbala.

"Naše misli i molitve su uz našeg bivšeg trenera Luj Van Gala. Ostani snažan i ozdrav" poručili su iz Barselone svom bivšem treneru.

 

"U ime evropske fudbalske zajednice šaljemo naše najbolje želje za ozdravljenje holandskom treneru. Luj svi smo uz tebe", poručili su iz UEFE.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније