Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

25. 03. 2022. 18:21 >> 18:24

PODRŠKA OD SAVEZA

Gravina: Nadam se da će Manćini ostati selektor

Predsjednik italijanskog fudbalskog saveza Gabrijele Gravina dao je danas punu podršku Robertu Manćiniju da i dalje predvodi italijansku reprezentaciju, uprkos šokantnom porazu od Sjeverne Makednonije koji ih je koštao odlaska na Svjetsko prvenstvo.

Nakon što je Aleksandar Trajkovski postigao gol u 92. minutu na stadionu u Palermu, brojni mediji i zvaničnici su smatrali da je to kraj ere Manćinija.

 

Italijanski trener je prije samo pola godine bio heroj nacije, kada je u velikom stilu osvojio Evropsko prvenstvo.

Njegova Italija je igrala lijep ofanzivni fudbal, i splet nesrećnih okolnosti ih je i odveo u baraž, gdje ih je potom čekalo još veće neprjatno iznenađenje.

I dok su pojedni počeli kandidaturu dua koji je donio Italji titulu svjetskog prvaka 2006. godine, Fabija Kanavara i Marćela Lipija (Lipi je navodno trebao da bude savjetnik), drugi su priželjkivali da se to mjesto ponudi Karlu Anćelotiju.

 

Međutim predsjednik saveza želi da Manćini i dalje vodi reprezentaciju.

"Nadam se da će Manćini ostati na poziciji. On je posvećen ovom projektu. Treba svi što prije da zaboravimo ovaj poraz i neuspjeh, i da gledamo da nam se to više ne ponavlja. Nadam se da će u tom Manćini nastavniti svoj proces", kazao je Gravina.

On je bio i pored Maćinija tokom pres konferencije nakon meča pružači mu i na taj način podršku.

"Kao što smo prošlo ljeto primali čestitke, moramo da primimo sad i kritike, ali moramo i da sačuvamo nacionalni tim. Moramo da nastavimo da koračamo uzdignute glave. Ne smijemo da izgubimo entuzijazam od prošle godine, gdje smo ponovo stvorili jaku konekciju između nacionalnog tima i navijača. Kritike su dobrodošle, ali ne po cijeni da napravimo trajnu štetu timu", kazao je Gravina.

Italija je i sinoć, baš kao i u meču grupne faze protiv Bugarske, ili u oba meča sa Švajcarskom, imala totalnu dominaciju i kontrolu. Postoji problem sa ralizacijom, jer su od 32 upućena šuta ka golu Sjeverne Makedonije, samo pet išla u okvir gola.

Na kraju skupo ih je koštao i promašen penal Žoržinja u meču sa Švajcarskom.

 

U posljednjih šest utakmica "Azuri" su slavili u samo jednom meču, četiri puta su remizirali, da bi na kraju izgubili od Sjeverne Makedonije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније