Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Beta ]

11. 03. 2022. 19:34 >> 19:34

NAKON PRITISKA JAVNOSTI

Ruski oligarh prodaje vlasnički udio u Viteseu

Ruski oligarh i vlasnik holandskog fudbalskog kluba Vitese Valerij Ojf saopštio je danas da prodaje svoje akcije, nakon pritiska javnosti zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini.

"Ojf je odlučio da proda akcije", navodi se u saopštenju kluba, u kojem se dodaje da dosadašnji većinski akcionar podnosi ostavku i u nadzornom odboru kluba.

Vitese je u četvrtak igrao prvi meč osmine finala Lige konferencija protiv Rome. Italijanski tim je na gostovanju slavio rezultatom 1:0.

"Mnogo me boli što se opraštam od Vitesea, ali u trenutnoj situaciji ovu tešku odluku donosim u interesu kluba, zaposlenih, navijača, sponzora i drugih", rekao je Ojf.

On je dodao da je "uživao u odličnim partijama kluba", kao i da će mu tim iz Arnema "uvijek ostati u srcu".

Ojf je bio pod pritiskom javnosti, nakon početka rata u Ukrajini, a prema navodima holandskih medija bilzak je ruskom milijarderu Romanu Abramoviču, vlasniku Čelsija, koji se nalazi pod britanskim sankcijama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније