Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta/L.V. ]

23. 02. 2022. 19:40 >> 19:44

OGLASIO SE I ŠEVČENKO

Poljska: Meč baraža za SP sa Rusijom da se odigra na neutralnom terenu

Meč selekcija Poljske i Rusije u okviru baraža za Svjetsko fudbalsko prvenstvo, koji je na rasporedu 24. marta, mogao bi da bude odigran na neutralnom terenu. Poljski ministar sporta Kamil Bortničuk najavio je da će poljska zatražiti da se meč odigra na neutralnom terenu.

"S obzirom na situaciju, naši sportisti ne bi trebalo da idu u Rusiju", rekao je on za nacionalne medije. Ubrzo je stigao odgovor iz Rusije.

"Moskva je najsigurnije mjesto. Osim ako je ne žele bombardovati, i poljska vlada to zna, a mi ne... Neka nas barem unaprijed upozore", rekla je Svetlana Žurova, olimpijska pobjednica u brzom klizanju iz Torina, a sada zamjenica šefa Odbora za međunarodne poslove Dume.

Utakmica baraža za plasman na SP 2022. Rusije i Poljske na rasporedu je 24. marta u Moskvi. Istog dana na rasporedu je i susret Švedske i Češke. Pobjednici tih susreta će 29. marta u Moskvi ili poljskom Hožovu igrati u finalu, a pobjednik će se plasirati na SP.

U Rusiji bi se trebalo igrati i finale Lige šampiona koje je na rasporedu 28. maja u Sankt Peterburgu, ali je sve više zahtjeva za razmatranjem drugih mjesta.

Iz UEFA su poručili da se situacija "pomno prati". Promjena je moguća i nakon polufinala, kao što je to bio slučaj prošle godine sa Istanbulom, kog je zamjenio Porto.

U subotu se nastavlja i ukrajinsko prvenstvo, a pod posebnom pažnjom je utakmica između Metalista i Šahtjora koja bi trebalo da se odigra u Harkovu, gradu udaljenom 40 km od granice s Rusijom. Šahtjor vodi italijanski trener Roberto De Zerbi, koji je od italijanske ambasade dobio informaciju o mjerama opreza koje treba preduzeti.

Povodom čitave situacije na društvenim mrežama se oglasio i Andrij Ševčenko, ukrajinska fudbalska legenda. 

"Ukrajina je moja domovina. Zajedno smo prošli kroz mnoga teška razdoblja, ovih 30 godina formirali smo se kao nacija. Nacija iskrenih, marljivih ljudi koji vole slobodu. Ovo su najvažniji dani za nas. Moramo se ujediniti. Zajedno ćemo pobjediti", napisao je Ševčenko na društvenim mrežama.

 

Bivši napadač kijevskog Dinama, Milana i Čelsija objavio je ukrajinsku kartu s Krimom, Donbasom i Luganskom, teritorijama na koje pravo polaže Rusija.

Podsjetimo, ruski predsednik Vladimir Putin u ponedjeljak je priznao nezavisnost proruskih separatista u istočnoj Ukrajini, što je izazvalo osudu Zapada i navelo na strah od vojnog sukoba u regiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније