Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

17. 01. 2022. 16:52 >> 17:00

FK BUDUĆNOST

Borba za titulu prvaka još nije gotova

Fudbaleri Budućnosti u jesenjem dijelu prvoligaškog prvenstva osvojili su treće mjesto, a u Kupu su izborili polufinale. Kompletne pripreme za nastavak šampionata obaviće u Podgorici.

Prvi stručnjak branioca titule Aleksandar Nedović smatra da Sutjeska ima veliku prednost, ali da će njegova ekipa dati sve od sebe da nadokandi propušteno u jesenjoj polusezoni.

"Plavo-bijeli" su 10. januara počeli pripreme za nastavak borbi za bodove u Telekom Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi i završnicu kup takmičenja a svi treninzi biće odradjeni u Podgorici. Stručni štab koji predvodi Aleksandar Nedović vrijedno radi sa 23 igrača i 4 golmana.

"Svi igrači na koje računamo su u pogonu i zasad nema nikakvih problema. Mladog štopera Muzurovića pozajmili smo Mornaru, Mrvaljevića Podgorici a mladi Mugoša će u proljećnjem dijelu sezone braniti boje Mladosti iz Lješkopolja. Tražimo pojačanja, ali zasad nema ništa konkretno po tom pitanju. Neki su nas igrači odbili a sa nekima su pregovori u toku. Tražimo veznog igrača, špica, krilo i jednog beka. Želimo da se pojačamo, jer predstoji nam velika borba na dva fronta", ističe prvi stručnjak Budućnosti Aleksandar Nedović.

Sutjeska je jesen obilježila veoma dobrim učinkom i sa devet bodova više od Dečića i osam od trećeplasirane Budućnosti, ali u taboru Podgoričana ne smatraju da je borba oko titule prvaka završena.

"Nema predaje bez obzira što su Nikšićani dosta odmakli, tu je naravno i Dečić. Ne bih Tuzane otpisivao iz borbe za prvo mjesto. Ima još 17 kola da se odigra. Imamo dva derbija sa Sutjeskom. Ko se bolje spremi, ko bude imao bolju koncentraciju i pravi fokus taj će se na kraju radovati naslovu najboljeg", smatra Nedović.

Stručni štab Budućnosti dogovorio je odigravanje šest pripremnih utakmica.

"Prvu ćemo odigrati 20. januara od 14 sati protiv Adrie, sa ekipom Mladosti iz Lješkopolja sastaćemo se 24. ovog mjeseca takodje od 14 sati a zatim slijede mečevi sa Leotarom u Trebinju 28. i Podgorice 2. februara. Planirali smo i susret sa premijer ligašom iz Bosne i Hercegovine Posušjem 6. idućeg mjeseca a generalnu probu imaćemo 10. februara najvjerovatnije sa Komom, jer je gotovo sigurno otpala kombinacija oko duela sa sarajevskim Željezničarom. Biće to sasvim dovoljno da se dobro spremimo za velike izazove, samo da nas zaobidju povrede a i ova situacija sa korona virusom", optimista je šef Stručnog štaba Budućnosti Aleksandar Nedović.

Željko Šoć, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније