Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ (MINA) ]

10. 01. 2022. 23:43 >> 23:46

FSCG

Prvi korak ka formiranju Akademije Fudbalskog saveza

Projekat Škola fudbala FSCG, čiji je cilj okupljanje i dugoročni zajednički rad najtalentovanijih igrača iz iste generacije, počeće sjutra prvim treningom na Kampu Fudbalskog saveza na Starom aerodromu, saopšteno je iz te asocijacije. Navodi se da se radi o projektu koji predstavlja početni korak u procesu formiranja Akademije Fudbalskog saveza Crne Gore.

"Kroz Školu fudbala FSCG sa igračima će se raditi na unaprjeđenju njihovih tehničkih, taktičkih i fizičkih karakteristika, a ujedno će se sticati uslovi za stvaranje i kasnije funkcionisanje Akademije, koja bi radila po uzoru na najsavremenije ustanove sličnog tipa u Evropi i svijetu", saopšteno je iz Fudbalskog saveza.

Navodi se da će prvu grupu igrača, koja će biti na pripremama od 11. do 25. januara, činiti fudbaleri koji su kandidati za kadetsku reprezentaciju, odnosno igrači rođeni 2006. godine i mlađi.

Pripreme je organizovao stručni štab na čelu sa Goranom Perišićem, koji se odlučio za 25 igrača.

Na spisku su:
golmani: Stefan Nenezić (Budućnost), Ivan Božinović (Grbalj) i Ognjen Milović (OFK Titograd);

odbrana: Uroš Piperović, Miloš Vračar (Podgorica), Danilo Pejović (Kom), Bodin Tomašević, Lazar Maraš (Budućnost), Bojan Damjanović (Sutjeska), Tomislav Turović, Lazar Martinović (OFK Titograd) i Lazar Šekularac (Jezero);

vezni red: Stefan Đukanović, Danilo Vukanić, Vasilije Adžić, Marko Perović, Andrej Camaj (Budućnost), Andrija Bulatović (Kom), Nemanja Radević (OFK Titograd), Nemanja Bojanić (Budva), Filip Perović (Iskra) i Vuk Popović (Mladost DG) i

napad: Andrej Kostić (Mladost DG), Marko Tadić (OFK Titograd) i Marko Šćepanović (Iskra).

"Za sve pozvane igrače obezbijeđeni su specijalni medicinski pregledi i svi su dobili dozvolu za treniranje u premijernoj Školi fudbala FSCG. U naredne dvije sedmice, fudbaleri će na Kampu FSCG trenirati dva puta dnevno, a planirani su i posebni treninzi na bazenu hotelskog kompleksa Voco", piše u saopštenju.

Stručni štab Gorana Perišića čine njegovi asistenti Sead Babača i Dragan Mijanović, sa golmanima će raditi Saša Živaljević, dok će kondicioni trener biti Milivoje Grbović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније